Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
YAZID



Posts : 3
Join date : 2011-01-30
Age : 26
Location : p/pinang

PostSubject: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Tue Apr 05, 2011 6:54 pm

SALAM,,NAK TANYA KPD SESIAPA YG YAHU @ADMIN SENDIRI,,KLW SEMASA NAK MENDAFTAR TU KENA GUNA BAJU @ UNIFORM JABATAN MASING2 KE ATAU KASUAL???... Question Question Question RESPON PLS......
Back to top Go down
View user profile
ernahrosle



Posts : 14
Join date : 2010-11-19

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Sun Apr 10, 2011 8:40 pm

Baca Buku Panduan di http://web.usm.my/kemasukan/pjj untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan. Wink
Back to top Go down
View user profile
greedz87



Posts : 100
Join date : 2010-06-20
Age : 29
Location : butterworth,penang

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Tue Apr 12, 2011 5:47 pm

meh nak try jawap....rasaynya pakaian kemas boleh je...tak perlu nak tunjuk pekerjaan anda...cuba bayang kan kalau kerja tukang masak...takkan kena pakai baju chef dia org...hehehh(bapak sy chef)...
Back to top Go down
View user profile
ben



Posts : 70
Join date : 2010-09-01
Age : 30
Location : Melaka-Penang

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Wed Apr 13, 2011 1:55 pm

greedz87 wrote:
meh nak try jawap....rasaynya pakaian kemas boleh je...tak perlu nak tunjuk pekerjaan anda...cuba bayang kan kalau kerja tukang masak...takkan kena pakai baju chef dia org...hehehh(bapak sy chef)...

Like.
heheh


Pakai pakaian formal kan.rasanya ketika mengangkat akujanji sebagai student pula kena pakai baju putih seluar hitam dan bertie.
Back to top Go down
View user profile
rizanmmea



Posts : 21
Join date : 2011-03-13

PostSubject: pakaian kemas.   Fri Apr 15, 2011 11:10 pm

pakai kemas pn ok kot....
Back to top Go down
View user profile
greedz87



Posts : 100
Join date : 2010-06-20
Age : 29
Location : butterworth,penang

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Fri Apr 22, 2011 2:50 am

rizanmmea wrote:
pakai kemas pn ok kot....

yes,u ar right....just kemas pun ok....cumanya waktu angkat sumpah...wajib baju lengan panjang(kemeja) suar hitam,tie gelap kasut hitam......tapi time aku dulu ade gak yang suar jeans....bagi mengelakkan anda berasa janggal...pakai la seperti yang diminta...huhu
Back to top Go down
View user profile
maznida



Posts : 4
Join date : 2011-05-29

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Mon May 30, 2011 4:42 pm

saya tanya kawan yang da memang student PJJ sana, katanya hari bacaan ikrar perempuan kena pakai skirt hitam dan kemeja putih, tp bila saya go through buku yang dibekalkan, tak de plak mention macam tu.. so ada sesiapa tahu the right info pasal benda ni??
Back to top Go down
View user profile
greedz87



Posts : 100
Join date : 2010-06-20
Age : 29
Location : butterworth,penang

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Sat Oct 01, 2011 3:33 pm

nyiang rapik tol....(merepek)

xkan la wanita islam kena berskirt...
ikut kesesuaian lah....

bleh rujuk buku panduan..
Back to top Go down
View user profile
jen jen izaicun



Posts : 3
Join date : 2012-01-03
Age : 33

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Tue Jan 03, 2012 3:32 pm

maznida wrote:
saya tanya kawan yang da memang student PJJ sana, katanya hari bacaan ikrar perempuan kena pakai skirt hitam dan kemeja putih, tp bila saya go through buku yang dibekalkan, tak de plak mention macam tu.. so ada sesiapa tahu the right info pasal benda ni??

mana ada pakai skirt.. sy daftar tkde pun pki skirt kain warna itam ada laa
Back to top Go down
View user profile
syazmin_2210



Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Age : 31
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Mon Apr 09, 2012 10:34 pm

mybe nnti pihak usm akan inform.. mesti dorg nak jgk keseragaman sms ikrar..tapi sebaiknyer, yang kemas dan bersopan.. cam nak g interview...kot....hehehe Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????   Today at 4:07 pm

Back to top Go down
 
PAKAIAN NAK PAKAI SEMASA SESI PENDAFTARAN????
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Ternyata Perempuan Kristen pun Wajib Memakai Kerudung Menurut Korintus 11:5
» Gathuk2an Tingkat Tinggi: Micro-Chip Salah Satu Pertanda Kiamat ?
» MENJAWAB UMAT KRISTEN TENTANG SUNAT DAN PERINTAH SUNAT DI DALAM ISLAM
» Cara Berpakaian Kristen
» Pembela Kristen:Firaun tak ditenggelamkan karena memang tak mengejar Musa

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Cadangan/Pendapat/Komen/Masalah Setting-
Jump to: