Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Langkah seterusnya....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
isONE7



Posts : 11
Join date : 2011-05-25
Age : 36
Location : W.P. Putrajaya

PostSubject: Langkah seterusnya....   Thu Jun 16, 2011 4:57 pm

baru mendaftar pada 5 Jun 2011 yang lepas dlm bidang sains kemasyarakatan (antropologi/sosiologi) bounce 1st time studi secara jarak jauh. mmg btul2 jauh :p so... ape langkah seterusnya ek? masih blur lg dgn konsep jarak jauh nie. ade sesape yg senior disini buleh mbantu? takut tmiss something lak Rolling Eyes PPPJJ@USM
Back to top Go down
View user profile http://fb.me/isONE7
AziziAN



Posts : 38
Join date : 2010-06-22

PostSubject: welcome   Mon Jul 11, 2011 10:56 pm

saya nie tahun 2..cuma yang sama amalkan setiap kali buka FB saya buka skali portal USM..so takde le terlepas le..satu lagi dpt kan byk contact utk confrim apa apa perubaha dlm portal...
Back to top Go down
View user profile
N/403762



Posts : 1
Join date : 2011-07-23
Age : 33
Location : Lumut, Perak

PostSubject: Budak baru   Sat Jul 23, 2011 2:11 pm

Saya pun sama juga baru daftar PPPJJ ni...blur semacam je....tak nampak apa yg nak kena buat...sebab semua kena buat sendiri harap ramai ramai la kita membantu... ada group sesi 2011/2012 dalam FB cuba taip ni...USM PRORAM PPJJ PENGURUSAN SIDANG AKADEMIK 2011/2012 so boleh la join kat sana banyak infi yg diorang bagi....
Back to top Go down
View user profile
imah



Posts : 42
Join date : 2011-06-25
Age : 36
Location : relau

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Thu Aug 04, 2011 9:02 am

N/403762 wrote:
Saya pun sama juga baru daftar PPPJJ ni...blur semacam je....tak nampak apa yg nak kena buat...sebab semua kena buat sendiri harap ramai ramai la kita membantu... ada group sesi 2011/2012 dalam FB cuba taip ni...USM PRORAM PPJJ PENGURUSAN SIDANG AKADEMIK 2011/2012 so boleh la join kat sana banyak infi yg diorang bagi....



betul ka....
Back to top Go down
View user profile http://rozaimah.pjj@student.usm.my
fandie72



Posts : 3
Join date : 2011-08-21
Age : 44
Location : KEMAMAN

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Sun Aug 21, 2011 9:55 am

salam..perkenalan...nak minta tolong kwn2...jadual kelas sidang video nak prtint kat mane...?
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Sun Aug 21, 2011 11:02 pm

Boleh download dari sini http://el.usm.my/pppjj/2011%20Jadual%20Sidang%20Video%20pra-intensif%20TERKINI%20%28PINDA%29.pdf
Back to top Go down
View user profile
fandie72



Posts : 3
Join date : 2011-08-21
Age : 44
Location : KEMAMAN

PostSubject: jadual kelas sidang video   Mon Aug 22, 2011 10:54 am

Very Happy T/ksh...tp x blh buka...sape2 blh tolong ke..?
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Mon Aug 22, 2011 11:46 am

1. Login E-portal guna ID dan password.
http://el.usm.my/pppjj/

2. Selepas login, klik pautan kat tengah2 yg tertulis seperti dibawah:
Jadual Sidang Video SA 2011-2012 (Sebelum Kursus Intensif)
**Kemaskini 12/08/11**
Back to top Go down
View user profile
fandie72



Posts : 3
Join date : 2011-08-21
Age : 44
Location : KEMAMAN

PostSubject: jadual kelas.   Mon Aug 22, 2011 12:42 pm

ID dan password tu mcmmana nak dapat...saya x blh nak login .....tolong sikit..tq. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Mon Aug 22, 2011 12:44 pm

Ada "Panduan Login" di sebelah kanan laman utama e-portal.
Back to top Go down
View user profile
adanza16



Posts : 31
Join date : 2012-07-16
Age : 35
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Sat Sep 01, 2012 2:13 pm

AziziAN wrote:
saya nie tahun 2..cuma yang sama amalkan setiap kali buka FB saya buka skali portal USM..so takde le terlepas le..satu lagi dpt kan byk contact utk confrim apa apa perubaha dlm portal...

setuju...utk konsep PJJ nie...rangkaian ngan kengkawan paling penting...utk saling mengingat dan mengupdate sekiranya terdapat perubahan dlm e-modul...klu bleh ambik no kengkawan lain..so klu ape2 hal sms alert rerakan...itu pon klu nak tolong kengkawan lain... :-)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Langkah seterusnya....   Today at 4:08 pm

Back to top Go down
 
Langkah seterusnya....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» bagaimanakah cara membentuk masyarakat madani?
» langkah menjadi sufi
» pssi dibekukan?langkah terbaik bagi sepak bola
» Palestina dukung langkah tiongkok di LCS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Jadual Kelas & Peperiksaan-
Jump to: