Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 pengambilan 2012

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sun Jan 01, 2012 10:53 pm

Kalau pada pengambilan tahun-tahun sebelum ini, MUET boleh diambil bila-bila masa sebelum menamatkan pengajian PPJ.
Maksudnya, masuk PJJ dulu, kemudian baru ambil MUET.
Perlu hantar keputusan MUET sebelum graduate PJJ.
Tak pasti untuk pengambilan kali ini mcm mana pula, mungkin boleh terus hubungi PJJ USM untuk kepastian.

Pendaftaran baru Program Pengajian Jarak Jauh di https://pohon.usm.my/ppjj/
Tarik tutup permohoan: 29 FEB 2012
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: pengambilan 2012    Tue Jan 03, 2012 1:45 pm

Assalam, saya mohon pjj pengurusan kewangan. ada member2 lain yg mohon sama dgn saya tak?
Back to top Go down
View user profile
bungasmk



Posts : 1
Join date : 2011-12-21

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Thu Jan 12, 2012 11:02 am

saya dah mohon untuk pengurusan organisasi, tapi rasanya saya nak tukar kepada kewangan... agak2 boleh ker?
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Thu Jan 12, 2012 12:18 pm

Eloklah berhubung terus dgn pihak PJJ USM.
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Tue Jan 17, 2012 10:45 am

bungasmk wrote:
saya dah mohon untuk pengurusan organisasi, tapi rasanya saya nak tukar kepada kewangan... agak2 boleh ker?

saya pun ambik kewangan..refer kat member skrg pjj pengurusan organisasi,boleh tukar course katanya..but how im not really sure..
Back to top Go down
View user profile
aqil86



Posts : 1
Join date : 2012-01-24

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Wed Jan 25, 2012 12:12 am

saya bercadang nak amik sociology..hopefully yuran nya x mahal sgt.. Smile
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Wed Jan 25, 2012 7:52 am

Yuran: https://pohon.usm.my/ppjj/dokumen/JadualYuran_2012_2013.pdf
Back to top Go down
View user profile
missbutcher



Posts : 10
Join date : 2012-01-03
Age : 27
Location : Senai, Johor

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Wed Feb 08, 2012 6:22 am

aqil86 wrote:
saya bercadang nak amik sociology..hopefully yuran nya x mahal sgt.. Smile

dun worry., yuran PJJ kat USM ni antara yg paling murah kat Mesia, Smile
Back to top Go down
View user profile
farhan_saidi



Posts : 1
Join date : 2012-03-10

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat Mar 10, 2012 1:29 pm

salam... da bleh chek ke keputusan pjj 2012?? na chek kat mane? tq..
Back to top Go down
View user profile
missbutcher



Posts : 10
Join date : 2012-01-03
Age : 27
Location : Senai, Johor

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat Mar 10, 2012 2:09 pm

farhan_saidi wrote:
salam... da bleh chek ke keputusan pjj 2012?? na chek kat mane? tq..

belom lagi kot, sbb kemasukan ni pun dlm bulan 7, mungkin lmbat lagi nk tgk result. b'dasarkan ap yg sy tny dgn pihak USM.
Back to top Go down
View user profile
syazmin_2210



Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Age : 31
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Mon Apr 09, 2012 10:28 pm

dgr citer, intake skali ngn dak2 u len.. skang kan nak selaras....
Back to top Go down
View user profile
puan karl



Posts : 10
Join date : 2011-11-10
Location : Kuantan

PostSubject: sape dari Kuantan?kalau boleh nak p same ke USM bulan Julai nanti..   Sat May 26, 2012 2:20 pm

Assalam...saya dapat offer pengurusan organisasi..dari Kuantan.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wan adawieah



Posts : 56
Join date : 2012-01-14
Location : DUNGUN,TERENGGANU

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 3:07 pm

tahniah puan karl,sy pun dpt pngurusan organisasi jgk..semangat ni nk jd student balik..hehe
Back to top Go down
View user profile
puan karl



Posts : 10
Join date : 2011-11-10
Location : Kuantan

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 3:59 pm

wan adawieah wrote:
tahniah puan karl,sy pun dpt pngurusan organisasi jgk..semangat ni nk jd student balik..hehe

same to u wan!!...x sabar kan nak belajar..hihi..harap2 sampai grad la... Wink
Back to top Go down
View user profile
nadia_noor



Posts : 4
Join date : 2012-05-26

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 8:22 pm

Salam kengkawan.. saya dah semak tadi, gagal la.. boleh buat rayuan, tapi aliran yg berlainan pulak..
bleh tak kalau kita nak tahu napa kita gagal? boleh tpon pjj usm ke? sedih la.. kawan2 yg lain dapat..
Back to top Go down
View user profile
wan adawieah



Posts : 56
Join date : 2012-01-14
Location : DUNGUN,TERENGGANU

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 8:28 pm

wslam...try la coll usm dulu tanye.mane tau kot2 dapat rayuan..awk apply cos ape?
Back to top Go down
View user profile
nadia_noor



Posts : 4
Join date : 2012-05-26

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 9:28 pm

saya minta kos pengurusan (pilih organisasi), tak dapat..
kalau buat rayuan, kena pilih kos sastera atau sains..
kalau pilih aliran sastera atau sains, saya tak da asas.. sedih..
Back to top Go down
View user profile
wan adawieah



Posts : 56
Join date : 2012-01-14
Location : DUNGUN,TERENGGANU

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 9:35 pm

awk gune klyakan diploma ke?lau awk nk jgk,buat la rayuan dulu..sy dpt pngurusan organisasi tp xde asas pom..huhuhu..cube ok
Back to top Go down
View user profile
nadia_noor



Posts : 4
Join date : 2012-05-26

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 9:43 pm

yup, guna diploma. tapi dari ipts. diaorg tak terima ke diploma dari ipts?
Back to top Go down
View user profile
langkelana



Posts : 67
Join date : 2010-08-13
Age : 34
Location : Cyberjaya

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sat May 26, 2012 9:44 pm

Saya pelajar Tahun 1 dalam jurusan Sastera (major Sejarah).
Saya pun takde asas kesusasteraan masa SPM dulu.
Saya cuma pernah belajar Sejarah (PMR/SPM) dan Geografi (PMR).
Dalam PJJ jurusan Sastera, masa Tahun 1 je wajib ambil subjek Kesusasteraan, Sejarah dan Geografi.
Mulai Tahun 2, boleh pilih nak major salah satu, sama ada Kesusasteraan, Sejarah atau Geografi.
Perkataan "Sastera" dalam Ijazah Sarjana Muda Sastera bermaksud "Arts" kalau dalam bahasa Inggeris.
Ijazah Sarjana Muda Sastera = Bachelor of Arts
Perkataan "Sastera" kat sini, bukan bermaksud kesusasteraan (novel, cerpen, pantun, syair dsb) atau "literature" dalam bahasa Inggeris.
Back to top Go down
View user profile
nadia_noor



Posts : 4
Join date : 2012-05-26

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Sun May 27, 2012 12:52 am

wan adawieah dan langkelana, terima kasih ya...
saya try buat rayuan...
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Mon May 28, 2012 1:41 am

tahniah kepada semua Very Happy
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Minggu Suai Kenal Pelajar Baru    Mon May 28, 2012 1:51 am

Assalammualaikum, saya dari Pengurusan(Kewangan)..Sekadar perkongsian, Airasia from KUL-PENANG 11 JUL, PENANG-KUL 15JULAI : RM141.00. Siapa nak follow sekali? bleh kita tongtong tambang teksi dari airport nti..heheheee.. javascript:emoticonp('cheers')
Back to top Go down
View user profile
encik zool



Posts : 22
Join date : 2012-05-27
Age : 38
Location : Melaka

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Mon May 28, 2012 8:55 am

azam putra wrote:
Assalammualaikum, saya dari Pengurusan(Kewangan)..Sekadar perkongsian, Airasia from KUL-PENANG 11 JUL, PENANG-KUL 15JULAI : RM141.00. Siapa nak follow sekali? bleh kita tongtong tambang teksi dari airport nti..heheheee.. javascript:emoticonp('cheers')

saya gerak dari melaka naik kereta dgn kawan..
Back to top Go down
View user profile
norri



Posts : 4
Join date : 2012-05-28

PostSubject: Re: pengambilan 2012   Mon May 28, 2012 11:18 am

Alhamdulilah, sy dpt di Maktab Sabah, KK dalam jurusan Sains Kemasyaraktan (Sosiologi dan Antropologi). Ada x forumer Sabahan yang dpt?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pengambilan 2012   Today at 5:58 am

Back to top Go down
 
pengambilan 2012
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» MCC-funded road project starts 2012
» Iraq's 2012 Bdget Forecast based on $80 oil
» Winter 2011-2012
» Economic Commission expects the weak purchasing power in Iraq in 2012 On: Sun 01/01/2012 6:24
» Of the Commission vulnerable economy likely triggered higher spending On: Sun 01/01/2012 6:41

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: