Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 11:20 am

hye fieza..samala saya pon ingt nak amik pengurusan gak..jomla kite apply sekali nak cari kawan la...fieza dah apply ke blm..
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:45 pm

mizz wrote:
hye fieza..samala saya pon ingt nak amik pengurusan gak..jomla kite apply sekali nak cari kawan la...fieza dah apply ke blm..

fieza dgn mizz nie dr negeri mana?
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:47 pm

sepet:saya dr klang..fieza xtau...nape u nak wat pjj gak ke...elokla tu..Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:50 pm


sy dh mmang ahli kelab PJJ pn...hehe...sy ambk cos pengurusan, kebetulan saje google pjj usm ternmpk forum nie tue yg join...hehe
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:52 pm

ooooo yeke..bgsla tu..so camne study sume ok ke...sepet dok mana?nak tanya la sbb yg wang proses rm60 tu kalau bayar kat kaunter camne x fahmla...
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:54 pm

johor...bleh la nk kata bgs sgt pn x byk main2...huhu Crying or Very sad

rm60 tue yg mana ek? sory x berapa igt...hehe
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 5:58 pm

hehehheh...cepat bena lupa ni..huuh..ala yg wang proses tu yang ni:Pembayaran wang proses sebanyak RM60.00 boleh dibuat secara dalam talian atau secara tunai di kaunter CIMB Bank Berhad.
mean jz g kaunter cimb then bayar je....sorila banyak lak tanya maklumla awak kan ada pengalaman..:Dmekasih
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:02 pm


rsnya boleh tp nk kne tau jgk info, bayaran apa? pada sapa? mana tau kot2 ada staff cimb yg xtau atau x biasa... awk br nk daftar ek?
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:05 pm

a ah baru nak daftar...dah lama tp tak daftar je...mintak2 la kali ni jadi..huhuuh....eh sepet umo bape...hehehe tanya lagi..
Razz
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:07 pm

mizz wrote:
a ah baru nak daftar...dah lama tp tak daftar je...mintak2 la kali ni jadi..huhuuh....eh sepet umo bape...hehehe tanya lagi..
Razz

dh tua la, tue yg ssh skit nk study nie lg plak klu xde geng lg liat la nk study...awk umo bape?
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:09 pm

saya pon tua gak...aduiii..tp xpe la nak belajar x kira umo..kan..kan tambah2 plak ramai je yg wat pjj yg dah beromo tul tak..umo 25....Sad
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:20 pm


betul tue, klu awk daftar nnti mesti terkejut tgk ada yg dh tua2 pn still study...mcm batch sy ada pakcik tue umo dh 50an, tp still study sbbnya die minat belajar n die dh ada ijazah dlm bidang lain b4 nie.. ada plak tue keje kt arab bt pjj kt usm...kagum dgn semangat diorg sume....

awk b4 nie diploma apa?
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Nov 03, 2010 6:33 pm

diploma sains komputer..tp ingt nak pakai stpm je..boleh kan..awak umo bape..tula semangat blaja tu penting kan..
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts : 12
Join date : 2010-11-03

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Thu Nov 04, 2010 2:14 pm

mizz wrote:
diploma sains komputer..tp ingt nak pakai stpm je..boleh kan..awak umo bape..tula semangat blaja tu penting kan..

apply gune certificate yg bagus la senang skit nk dpt..sy tua dh...27thn...hehe
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Thu Nov 25, 2010 1:04 pm

mizz wrote:
hye fieza..samala saya pon ingt nak amik pengurusan gak..jomla kite apply sekali nak cari kawan la...fieza dah apply ke blm..

sori la lmbat baru jwb..fiza dh apply tp xbayar lg rm60 tu..xtau nak buat mcm mn la
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Thu Nov 25, 2010 1:06 pm

sepet wrote:
mizz wrote:
hye fieza..samala saya pon ingt nak amik pengurusan gak..jomla kite apply sekali nak cari kawan la...fieza dah apply ke blm..

fieza dgn mizz nie dr negeri mana?


fieza dari kedah... sepet n mizz plak dr mn?
Back to top Go down
View user profile
affiz



Posts : 2
Join date : 2010-11-27
Location : terengganu

PostSubject: holo   Sat Nov 27, 2010 2:54 pm

salam..hah sama jugok rs nk apply pengurusan jgk.

tp kos utk yuran semua tuh mmg dah ttp ker, sb besanya ada uni lain byr by jam kredit..

usm cner?
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Mon Nov 29, 2010 3:09 pm

fieza kite samala saya pon x tau cara nak baya gak ni....kalau byr kt cimb tu camne ek..,kt jz g kaunter kata nak bayar tp nak mention ape..itu yg x faham tu..harap sape2 ada pengalaman syer2 kt sini..toolong akim huhu..
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Sat Dec 04, 2010 12:42 pm

ye la mizz..pening dh nie..mizz keja ke skg nie? kena mnta surat pelepasan dr company ey??

affiz...jom kita apply sma2
Back to top Go down
View user profile
rabbit



Posts : 2
Join date : 2010-12-13

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Mon Dec 13, 2010 12:29 am

mizz wrote:
fieza kite samala saya pon x tau cara nak baya gak ni....kalau byr kt cimb tu camne ek..,kt jz g kaunter kata nak bayar tp nak mention ape..itu yg x faham tu..harap sape2 ada pengalaman syer2 kt sini..toolong akim huhu..


mizz,
masuk balik kat web pjj usm tu. Dekat bhgn E)bayaran, akan keluar ni..








kalau nak byr kat kaunter CIMB, klik link yg dlm bulatan merah #1 tu, borang cam kat bwh ni akan keluar..





print borang kat atas 2 salinan... bawa pergi CIMB & byr kat kaunter.

Option 2
Kalau nak buat byrn online, klik kat link yg dlm bulatan #2... ikut je arahan selanjutnye...

kalau bayar guna kad kredit , last skali akan keluar payment details cam ni..








Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Mon Dec 13, 2010 12:33 pm

oowhh trima kasih en rabbit...lengkap dan padat info tu...thanks bebanyak..
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Mon Dec 13, 2010 8:28 pm

tq..info yg sangat berguna
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Sat Dec 18, 2010 12:09 pm

hye fiza dah apply ke..saya nak tanya la surat pengesahan dr company mesti ada ke..bukan yg tu tuk yg apply gune spm je ke...peningla ...
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Wed Dec 22, 2010 6:36 pm

mizz wrote:
hye fiza dah apply ke..saya nak tanya la surat pengesahan dr company mesti ada ke..bukan yg tu tuk yg apply gune spm je ke...peningla ...


saya dah apply cuma xbayar je agy.... sy dapat offer dr uitm buat dgree akaun full time..so sy bhenti keja then smbg study.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?   Today at 6:41 pm

Back to top Go down
 
Berapa kali setahun USM ambil pelajar baru?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» berapa jumlah nabi dan rasul sejak zaman adam?
» Kapan puasa pertama kali dimulai..?
» Goddess Kali: The Dark Mother Illuminates Over New York City
» Salawat 1 kali, dibalas 10 kali, shalawat 1juta kali....?
» Barzani: Maliki may think of using F-16s to attack Kurdistan ( Does Barzani need a check up?)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Maklumat Umum-
Jump to: