Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lindakamal



Posts : 1
Join date : 2010-02-22

PostSubject: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Mon Feb 22, 2010 9:32 am

SALAM.... saya budak baru neeee..
nak tanya pasal keputusan kemasukan PJJ sesi 2010/2011 ble kua ek...
skang ne tdo pun x lena tau.... gabra tu.... tolong sape2 yg tau.... nak masuk laman web ape?
n ble bloh cek kptsn nye...
Back to top Go down
View user profile
lathifah



Posts : 8
Join date : 2010-02-24
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Wed Feb 24, 2010 10:38 am

lindakamal wrote:
SALAM.... saya budak baru neeee..
nak tanya pasal keputusan kemasukan PJJ sesi 2010/2011 ble kua ek...
skang ne tdo pun x lena tau.... gabra tu.... tolong sape2 yg tau.... nak masuk laman web ape?
n ble bloh cek kptsn nye...

sy pn x tau la bile..ckp minggu ke 4 bln nie tapi saya check x ada pun..ambil kos ape??
Back to top Go down
View user profile
pb123



Posts : 1
Join date : 2010-02-24

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Wed Feb 24, 2010 8:54 pm

Baru update hari ni:

http://www.usm.my/kemasukan/ppjj/check_status/tawaran.asp

Kecewa.. tak dpt Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
heliosnaima



Posts : 1
Join date : 2010-02-24

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Thu Feb 25, 2010 5:03 pm

pb123 wrote:
Baru update hari ni:

http://www.usm.my/kemasukan/ppjj/check_status/tawaran.asp

Kecewa.. tak dpt Crying or Very sad

temekasih bgtau laman web nie..jgn lh kecewa thn depan cuba lagi..nk ambil kos ape??
saya alhamdullilah dapat..
Back to top Go down
View user profile
zul939



Posts : 4
Join date : 2010-03-01

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Mon Mar 01, 2010 11:49 pm

heliosnaima wrote:
pb123 wrote:
Baru update hari ni:

http://www.usm.my/kemasukan/ppjj/check_status/tawaran.asp

Kecewa.. tak dpt Crying or Very sad

temekasih bgtau laman web nie..jgn lh kecewa thn depan cuba lagi..nk ambil kos ape??
saya alhamdullilah dapat..


Tak ada rezeki lagi tu...saya pun ini percubaan kali ke-2,alhamdulillah dapat tawaran..

heliosnaima & yg lain,
Nak tanya sikit masa click penerimaan tawaran, ada dimaklumkan perlu cetak surat tawaran dan slip bayaran yuran,bila tarikh utk cetak?? maaf.. terlalu gembira sampai terlupa tarikh nak cetak..terus click OK terima saja... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
lathifah



Posts : 8
Join date : 2010-02-24
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: surat tawaran.   Tue Mar 02, 2010 9:32 am

sy rase 5/3/2010 kot...sy pun bace sepintas lalu je..kalu nk cfrm cal usm lh..nnti bgtau sy balik erk..awk zul939 ambil cos ape??
Back to top Go down
View user profile
zul939



Posts : 4
Join date : 2010-03-01

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Wed Mar 03, 2010 10:44 am

lathifah wrote:
sy rase 5/3/2010 kot...sy pun bace sepintas lalu je..kalu nk cfrm cal usm lh..nnti bgtau sy balik erk..awk zul939 ambil cos ape??

saya pengurusan(kewangan).. dah contact bhg kemasukan 04-653 3141,tarikh cetak belum tahun lg..dlm bulan ni juga..
Back to top Go down
View user profile
zul939



Posts : 4
Join date : 2010-03-01

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Tue Mar 09, 2010 12:51 pm

dah boleh cetak offer letter & bil yuran..
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Wed Nov 24, 2010 1:58 pm

salam korang sume..wahh korang da daapt ek..tahniahla pada yg daapt saya da apply tp lom complete lg sbb lom bayar yg 60 tu..so nak tanya..kalau duit proses rm60 tu bayar camne ek x fahamla huhuuh...
Back to top Go down
View user profile
fieza89



Posts : 8
Join date : 2010-11-01

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Thu Nov 25, 2010 1:01 pm

saya nak tau jugak cmne nk byr rm60 tu..

n berapa kali sebulan kita perlu attend klas ey? n slalunya klas hari apa ya?
usm nk surat pelepasan dr company tak?
sesapa yg tau tlg la jwb ye..

thanks.
Back to top Go down
View user profile
AziziAN



Posts : 38
Join date : 2010-06-22

PostSubject: bila belajar???   Wed Dec 01, 2010 6:26 pm

salam ...pjj usm guna kan sepanjang masa kita untuk belajar. cuma kita kena pandai pandai cari ruang dan peluang untuk belajar. kursus intensif diadakan pada setiap hujung tahun. sidang video pula mengikut jadual dan diadakan di wilayah masing-masing contoh kalau org selangor di KL. Org Perak maybe di Ipoh. harap maklumat ini membantu.
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Wed Dec 01, 2010 7:01 pm

eh korang nak tanyala..act saya masih pening ni nak pilih course sains kemasyarakatan or pengurusan..tp lbh kepada pengurusan jz takut apply t x dapt..tkt dia punya syarat kemasukan tuk pengurusan ketat ckit..tp kalau pilih sains kemasyarakatan lak..tkt x banyak choice tuk keje t..ala peningla..apa pendapat kawan2..tq
Back to top Go down
View user profile
ben



Posts : 70
Join date : 2010-09-01
Age : 30
Location : Melaka-Penang

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Fri Dec 03, 2010 4:27 pm

mizz wrote:
eh korang nak tanyala..act saya masih pening ni nak pilih course sains kemasyarakatan or pengurusan..tp lbh kepada pengurusan jz takut apply t x dapt..tkt dia punya syarat kemasukan tuk pengurusan ketat ckit..tp kalau pilih sains kemasyarakatan lak..tkt x banyak choice tuk keje t..ala peningla..apa pendapat kawan2..tq

pendapat sy,
jika anda adalah pekerja sektor kerajaan,rasanya tiada masalah jika anda nak ambil sains kemasyarakatan.kursus ni agak 'light' sedikit berbanding dengan pengurusan.memang diakui,kadang2 kita nak relate kan pelajaran dengan kerjaya,tetapi adakah ia satu kewajiban?rakan sy dari sebuah agensi penguatkuasaan ambil kursus sains biologi sbb dia minat dan dia dapat kenaikan pangkat selepas tamat pengajian (sudah pasti kena lulus segala ujian kenaikan pangkat juga).

bagi sy,kalau jabatan kita tak syaratkan yang kita perlu pilih mana2 kursus,jadi kita ada kebebasan lah..
Back to top Go down
View user profile
AziziAN



Posts : 38
Join date : 2010-06-22

PostSubject: yang tak dapat masuk PJJ   Fri Dec 03, 2010 10:38 pm

salam, saya syorkan pada yg tak dpt masuk cuba buat rayuan macam saya dulu.tunjukkan kesungguhan dan keikhlsan kita jadi pelajar PJJ, insayallah akan datang boleh dapat setelah cuba lagi.
Back to top Go down
View user profile
mizz



Posts : 17
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Mon Jan 24, 2011 4:58 pm

keputusan permohonan dah keluar ke.kenapa saya cek x dapat..tp saya confius la sbb dia kata pemohon boleh cek status start bulan mac..
Back to top Go down
View user profile
rabbit



Posts : 2
Join date : 2010-12-13

PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Mon Feb 21, 2011 8:52 am

mizz wrote:
keputusan permohonan dah keluar ke.kenapa saya cek x dapat..tp saya confius la sbb dia kata pemohon boleh cek status start bulan mac..

utk 2011 blm lagi la...bln mac 2011 ni baru keluar. They all tu batch lepas la Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?   Today at 6:11 pm

Back to top Go down
 
keputusan KEMASUKAN pjj 2010 BLE KUA EK?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mercredi 10 mars 2010 : l'horoscope
» RE: GPPB Resolution No. 06-2010
» RE: Circular Letter No. 2010-9
» Question on DILG Memorandum Circular 2010-83
» Salient Features of FCRA, 2010

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Maklumat Umum-
Jump to: