Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ashi



Posts : 2
Join date : 2012-06-18

PostSubject: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Mon Jun 18, 2012 5:47 pm

hi..

minta bantuan siapa2 yg tahu macamane nk tukar course?.. sy dpt degree pengurusan organisasi.. mcmane nk tukar ke degree sains politik. ape prosedurnya?... ade sesiape leh tolong ajarkan.???... please help me..
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Mon Jun 18, 2012 8:17 pm

ashi wrote:
hi..

minta bantuan siapa2 yg tahu macamane nk tukar course?.. sy dpt degree pengurusan organisasi.. mcmane nk tukar ke degree sains politik. ape prosedurnya?... ade sesiape leh tolong ajarkan.???... please help me..


Itu hal kecik je...meh sy ajar...nanti masa orentasi pergi pejabat pjj yg kat depan dstp...mintak borang tukar major pada kerani...isi borang hantar...dlm masa 2 minggu pihak pjj akan tukar major kita....semak kat campusonline....masa orentasi kita akan daftar password untuk portal sekali....
Back to top Go down
View user profile
Nisan



Posts : 4
Join date : 2012-08-24

PostSubject: MEMOHON PETUKARAN KURSUS PENGAJIAN   Fri Aug 24, 2012 8:40 pm

Salam,

Saya ingin mendapatkan bantuan dari kawan kawan di forum ini, saya dapat tawaran dari USM untuk Sains Matematik, tetapi saya nak lanjutkan dalam Biologi. Pengajian Jarak Jauh saya adalah under rayuan, semasa pendaftaran pertama saya minta dlm pengurusan tapi tak dapat jadi semasa rayuan saya letak untuk Maths....time tu saya saja je apply... tak tau betul betul saya boleh dapat. Orientasi saya minggu depan selasa (28 ogos 2012 )...boleh tak saya mohon petukaran untuk kursus Biologi...?

Harap siapa siapa di sini boleh bantu saya Smile
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Fri Aug 24, 2012 9:12 pm

Nisan wrote:
Salam,

Saya ingin mendapatkan bantuan dari kawan kawan di forum ini, saya dapat tawaran dari USM untuk Sains Matematik, tetapi saya nak lanjutkan dalam Biologi. Pengajian Jarak Jauh saya adalah under rayuan, semasa pendaftaran pertama saya minta dlm pengurusan tapi tak dapat jadi semasa rayuan saya letak untuk Maths....time tu saya saja je apply... tak tau betul betul saya boleh dapat. Orientasi saya minggu depan selasa (28 ogos 2012 )...boleh tak saya mohon petukaran untuk kursus Biologi...?

Harap siapa siapa di sini boleh bantu saya Smile


Nak tukar kos dlm bidang pengajian yg sama lebih mudah dari pengajian bidang lain....sains mat, bio, kimia, fizik dlm satu bidang yg sama....kalau nak ke sains kemasyarakatan atau pengurusan...susah la..
Back to top Go down
View user profile
Nisan



Posts : 4
Join date : 2012-08-24

PostSubject: MEMOHON PETUKARAN KURSUS PENGAJIAN   Fri Aug 24, 2012 9:47 pm

Terima Kasih Imran, tapi tadi saya ada call pejabat PPJJ...ada satu wanita garang angkat call...dia cakap saya under Rayuan ( pendaftaran kedua )...jadi saya tak boleh tukar major..saya memang nak tukar dari Maths ke Bio ( sama bidang)....haisss garang pula wanita tu...pada pendapat Imran, rasanya saya boleh request tak utk tukar time orientasi?
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Fri Aug 24, 2012 10:38 pm

Nisan wrote:
Terima Kasih Imran, tapi tadi saya ada call pejabat PPJJ...ada satu wanita garang angkat call...dia cakap saya under Rayuan ( pendaftaran kedua )...jadi saya tak boleh tukar major..saya memang nak tukar dari Maths ke Bio ( sama bidang)....haisss garang pula wanita tu...pada pendapat Imran, rasanya saya boleh request tak utk tukar time orientasi?



Ha ha ha....wanita garang tu tu memang terkenal di kalangan pelajar pjj....ramai yg dah kena harap bersabar...anda mungkin orang ke berapa ratus.....x pe mcm ni untuk tahun satu x ada major minor...semua subjek sains kena ambik...sy cadangkan tukar masa intensif nanti...sebab ramai yg akan buat pertukaran pada masa ni....pensyarah pun akan tanya kita nanti...
Back to top Go down
View user profile
Nisan



Posts : 4
Join date : 2012-08-24

PostSubject: MEMOHON PETUKARAN KURSUS PENGAJIAN   Fri Aug 24, 2012 11:18 pm

Awww mcm tu...haha..alhamdulillah kalau mcm tu..rasa lega bila dengar boleh tukar...terima kasih banyak Imran...All the best in ur studies yea Smile Lain kali saya blh berhati hati dgn dia..hehe Wink
Back to top Go down
View user profile
MhmdPrivates



Posts : 3
Join date : 2013-07-03

PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Wed Jul 03, 2013 6:28 pm

Thanks 4 yr information. ..
Back to top Go down
View user profile
MhmdPrivates



Posts : 3
Join date : 2013-07-03

PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Wed Jul 03, 2013 6:36 pm

Maknanya terima je dulu tawaran dia eh? Pas 2 nnt masa pendaftaran baru tukar? Cm 2 ke imran?
Back to top Go down
View user profile
qalik



Posts : 1
Join date : 2014-11-09

PostSubject: minta bantuan info   Sun Nov 09, 2014 4:42 am

saya dapt tawaran seni halus seni lukis....saya lepasan STPM geografi,seni visual.... boleh x klu nk tukar major kpd major yg lebih tinggi spt PENGURUSAN..... adakah ianya mengikut syarat pd stpm? atau ade cara lain?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN   Today at 6:13 pm

Back to top Go down
 
MCMANE NK TUKAR KURSUS PENGAJIAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Halalkah anjing dimakan??????
» Memutar Kaset Rekaman Pengajian Sebelum Salat Wajib.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Maklumat Umum-
Jump to: