Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Tips2 bagaimana nak registered E-Portal

Go down 
AuthorMessage
adanza16

adanza16

Posts : 31
Join date : 2012-07-16
Age : 37
Location : Putrajaya

Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  EmptyThu Jul 19, 2012 4:55 pm

Assalamualaikum teman2 batch 2012\13

Alhamdulilah....orientasi dah selesai...so dah bermula jadi student part time USM...uhuhuh even assignment pon ada yg lecture2 dah bagi...so far...apa yg dah saya buat setakat nie dan apa yg perlu anda buat adalah seperti di bawah:

1. Mula registered dulu USM Windows Live Email tu dulu. ada 2 portion kat situ...seperti yg ditunjuk dlm buku tu klik kat email. Username: {Masukkan email anda} Password: {masukkan IC tanpa ada sengkang} lepas dah registered tu update la profile tu sebaik mungkin.

2. Registered pulak e-Portal yg diwarkan2 oleh lecture tu. kat page\url nie different skit yang mana username: {guna IC anda tanpa sengkang} password: {klu x tau klik kat bahagian reset password atau lebih senang antar je email kat campusonline nanti diaorg bagi default password lepas tu korang reset la balik password sendiri}

2.1 bila dah bleh masuk tang sini korang dah bleh nampak assignement yg diberi...so far ade yg 2 bulan dan ada yang 3 bulan...apa2 pon antar dulu senarai nama kumpulan kepada prof module assignement yg diberi dulu. setakat nie assignment yg dah ade dlm tu yg saya dah nampak setakat 19.7.2012 seperti dibawah:

2.1.1 JKA101_Perancangan_Akademik_2012-13
2.1.2 JKE101
2.1.3 JUE100
2.1.4 JUH101
2.1.5 JUJ103
2.1.6 JUT101


itu je setakat nie...sharing is caring we all... :-)
Back to top Go down
View user profile
farhuntz

farhuntz

Posts : 9
Join date : 2012-07-24
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Re: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  EmptyTue Jul 24, 2012 1:51 pm

adanza16 wrote:
Assalamualaikum teman2 batch 2012\13 Alhamdulilah....orientasi dah selesai...so dah bermula jadi student part time USM...uhuhuh even assignment pon ada yg lecture2 dah bagi...so far...apa yg dah saya buat setakat nie dan apa yg perlu anda buat adalah seperti di bawah: 1. Mula registered dulu USM Windows Live Email tu dulu. ada 2 portion kat situ...seperti yg ditunjuk dlm buku tu klik kat email. Username: {Masukkan email anda} Password: {masukkan IC tanpa ada sengkang} lepas dah registered tu update la profile tu sebaik mungkin. 2. Registered pulak e-Portal yg diwarkan2 oleh lecture tu. kat page\url nie different skit yang mana username: {guna IC anda tanpa sengkang} password: {klu x tau klik kat bahagian reset password atau lebih senang antar je email kat campusonline nanti diaorg bagi default password lepas tu korang reset la balik password sendiri} 2.1 bila dah bleh masuk tang sini korang dah bleh nampak assignement yg diberi...so far ade yg 2 bulan dan ada yang 3 bulan...apa2 pon antar dulu senarai nama kumpulan kepada prof module assignement yg diberi dulu. setakat nie assignment yg dah ade dlm tu yg saya dah nampak setakat 19.7.2012 seperti dibawah: 2.1.1 JKA101_Perancangan_Akademik_2012-13 2.1.2 JKE101 2.1.3 JUE100 2.1.4 JUH101 2.1.5 JUJ103 2.1.6 JUT101 itu je setakat nie...sharing is caring we all... :-)
ad?? roomate aku?? hahaha
Back to top Go down
View user profile
adanza16

adanza16

Posts : 31
Join date : 2012-07-16
Age : 37
Location : Putrajaya

Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Re: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  EmptyWed Jul 25, 2012 11:39 am

farhuntz wrote:
adanza16 wrote:
Assalamualaikum teman2 batch 2012\13 Alhamdulilah....orientasi dah selesai...so dah bermula jadi student part time USM...uhuhuh even assignment pon ada yg lecture2 dah bagi...so far...apa yg dah saya buat setakat nie dan apa yg perlu anda buat adalah seperti di bawah: 1. Mula registered dulu USM Windows Live Email tu dulu. ada 2 portion kat situ...seperti yg ditunjuk dlm buku tu klik kat email. Username: {Masukkan email anda} Password: {masukkan IC tanpa ada sengkang} lepas dah registered tu update la profile tu sebaik mungkin. 2. Registered pulak e-Portal yg diwarkan2 oleh lecture tu. kat page\url nie different skit yang mana username: {guna IC anda tanpa sengkang} password: {klu x tau klik kat bahagian reset password atau lebih senang antar je email kat campusonline nanti diaorg bagi default password lepas tu korang reset la balik password sendiri} 2.1 bila dah bleh masuk tang sini korang dah bleh nampak assignement yg diberi...so far ade yg 2 bulan dan ada yang 3 bulan...apa2 pon antar dulu senarai nama kumpulan kepada prof module assignement yg diberi dulu. setakat nie assignment yg dah ade dlm tu yg saya dah nampak setakat 19.7.2012 seperti dibawah: 2.1.1 JKA101_Perancangan_Akademik_2012-13 2.1.2 JKE101 2.1.3 JUE100 2.1.4 JUH101 2.1.5 JUJ103 2.1.6 JUT101 itu je setakat nie...sharing is caring we all... :-)
ad?? roomate aku?? hahaha


x faham...aritu duk hostel mana?
Back to top Go down
View user profile
farhuntz

farhuntz

Posts : 9
Join date : 2012-07-24
Age : 32
Location : Kuala Lumpur

Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Re: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  EmptyWed Jul 25, 2012 12:51 pm

adanza16 wrote:
farhuntz wrote:
adanza16 wrote:
Assalamualaikum teman2 batch 2012\13 Alhamdulilah....orientasi dah selesai...so dah bermula jadi student part time USM...uhuhuh even assignment pon ada yg lecture2 dah bagi...so far...apa yg dah saya buat setakat nie dan apa yg perlu anda buat adalah seperti di bawah: 1. Mula registered dulu USM Windows Live Email tu dulu. ada 2 portion kat situ...seperti yg ditunjuk dlm buku tu klik kat email. Username: {Masukkan email anda} Password: {masukkan IC tanpa ada sengkang} lepas dah registered tu update la profile tu sebaik mungkin. 2. Registered pulak e-Portal yg diwarkan2 oleh lecture tu. kat page\url nie different skit yang mana username: {guna IC anda tanpa sengkang} password: {klu x tau klik kat bahagian reset password atau lebih senang antar je email kat campusonline nanti diaorg bagi default password lepas tu korang reset la balik password sendiri} 2.1 bila dah bleh masuk tang sini korang dah bleh nampak assignement yg diberi...so far ade yg 2 bulan dan ada yang 3 bulan...apa2 pon antar dulu senarai nama kumpulan kepada prof module assignement yg diberi dulu. setakat nie assignment yg dah ade dlm tu yg saya dah nampak setakat 19.7.2012 seperti dibawah: 2.1.1 JKA101_Perancangan_Akademik_2012-13 2.1.2 JKE101 2.1.3 JUE100 2.1.4 JUH101 2.1.5 JUJ103 2.1.6 JUT101 itu je setakat nie...sharing is caring we all... :-)
ad?? roomate aku?? hahaha


x faham...aritu duk hostel mana?
ala....salah org kot...roomate aku name AD,, dari putrajaya jugak...umur 31 jugak hahaha..duk kat mane xingat la...yg ingat blok L12
Back to top Go down
View user profile
adanza16

adanza16

Posts : 31
Join date : 2012-07-16
Age : 37
Location : Putrajaya

Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Re: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  EmptyWed Jul 25, 2012 4:47 pm

farhuntz wrote:
adanza16 wrote:
farhuntz wrote:
adanza16 wrote:
Assalamualaikum teman2 batch 2012\13 Alhamdulilah....orientasi dah selesai...so dah bermula jadi student part time USM...uhuhuh even assignment pon ada yg lecture2 dah bagi...so far...apa yg dah saya buat setakat nie dan apa yg perlu anda buat adalah seperti di bawah: 1. Mula registered dulu USM Windows Live Email tu dulu. ada 2 portion kat situ...seperti yg ditunjuk dlm buku tu klik kat email. Username: {Masukkan email anda} Password: {masukkan IC tanpa ada sengkang} lepas dah registered tu update la profile tu sebaik mungkin. 2. Registered pulak e-Portal yg diwarkan2 oleh lecture tu. kat page\url nie different skit yang mana username: {guna IC anda tanpa sengkang} password: {klu x tau klik kat bahagian reset password atau lebih senang antar je email kat campusonline nanti diaorg bagi default password lepas tu korang reset la balik password sendiri} 2.1 bila dah bleh masuk tang sini korang dah bleh nampak assignement yg diberi...so far ade yg 2 bulan dan ada yang 3 bulan...apa2 pon antar dulu senarai nama kumpulan kepada prof module assignement yg diberi dulu. setakat nie assignment yg dah ade dlm tu yg saya dah nampak setakat 19.7.2012 seperti dibawah: 2.1.1 JKA101_Perancangan_Akademik_2012-13 2.1.2 JKE101 2.1.3 JUE100 2.1.4 JUH101 2.1.5 JUJ103 2.1.6 JUT101 itu je setakat nie...sharing is caring we all... :-)
ad?? roomate aku?? hahaha


x faham...aritu duk hostel mana?
ala....salah org kot...roomate aku name AD,, dari putrajaya jugak...umur 31 jugak hahaha..duk kat mane xingat la...yg ingat blok L12


ooo rasanya betul la...ko tgk signature tu kan...rasanya smp kesudah x masuk pon bilik tu..ambik je kunci..uhuhuh
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty
PostSubject: Re: Tips2 bagaimana nak registered E-Portal    Tips2 bagaimana nak registered E-Portal  Empty

Back to top Go down
 
Tips2 bagaimana nak registered E-Portal
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Registered Breeder Birman Kittens
» Job portal for CS soon from the CLUB !!!!
» Simplified procedure for obtaining confirmation of shifting of registered office from one state to another state under section 17 of the Companies Act, 1956.
» portal in revisiting past lives or portal to the spirit world?
» BIZAARE "PORTAL-SHAPED CLOUDS" FORM OVER CERN DURING THE "AWAKE EXPERIMENT"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Ahli Forum :: Suaikenal :: Barat-
Jump to: