Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fadztia



Posts : 2
Join date : 2013-04-30

PostSubject: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Tue Apr 30, 2013 5:07 pm

salam...hye...sy nak tanye..ade tak sape2 yg tau pasal kos ni...?sy baru dapat tawaran....susah tak?he....

pastu blaja kat wilayah masing2 kan?tapi selalu tak kene gi usm penang?
harap2 ade membe2 yg blh jawab...sbb sy tgh pening jgk ni...hehe
Back to top Go down
View user profile
mojha



Posts : 3
Join date : 2013-05-01

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Wed May 01, 2013 12:36 am

salam..saya baru dapat taran jugak..cuma risau berkenaan tempat tinggal nanti semasa lapor diri pada 13-16 ogos 2013 tu. risau gak dgn persoalan2 kt kepala nih...
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Wed May 08, 2013 3:56 pm

fadztia wrote:
salam...hye...sy nak tanye..ade tak sape2 yg tau pasal kos ni...?sy baru dapat tawaran....susah tak?he....

pastu blaja kat wilayah masing2 kan?tapi selalu tak kene gi usm penang?
harap2 ade membe2 yg blh jawab...sbb sy tgh pening jgk ni...hehe

Assalammualaikum warohmatullahi wabarakatuh..

Course Finance ni ada pendapat mengatakan yang paling susah dalam Cos Pengurusan. Tapi susah senang bergantung kepada individu, kalau rajin mentelaah maka senang dan seronoklah ia begitu juga sebaliknya. Kami pelajar tahun 1 sekarang okey jer. Apa yang penting, usaha dan semangat berpasukan. Semangat berpasukan bermaksud tugasan berkumpulan yang diamanahkan haruslah diusaha bersama. Untuk pengetahuan fadztia di USM ini hampir 99% tugasan berkumpulan. Mencari ahli kumpulan sesama wilayah amat digalakkan, lagi mudah sekiranya dapat member satu opis. Senang nak buat perjumpaan. Jika lain-lain wilayah, alamat u all akan berkampunglah di cafe@library time intensif class kelak.

Untuk student baru, u all akan hadir ke USM Penang 2 kali dalam tempoh setahun pengajian iaitu semasa Minggu Orientasi dan Minggu Intensif. Minggu Intensif biasanya pada minggu akhir bulan Januari hingga pertengahan bulan Februari.

Tips untuk mencari ahli kumpulan : rajin2lah turun kelas di Pusat Wilayah.


Sekian sahaja.

Tahniah cheers

Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Wed May 08, 2013 4:00 pm

mojha wrote:
salam..saya baru dapat taran jugak..cuma risau berkenaan tempat tinggal nanti semasa lapor diri pada 13-16 ogos 2013 tu. risau gak dgn persoalan2 kt kepala nih...

Assalam..Saudara Mojha, Jangan risau berkenaan tempat tinggal. Di USM segalanya mudah. Yang penting semangat mahu belajar.

Tips : Carilah kawan2 di laman forum ini, rancang perjalanan anda.

Sekian.
Back to top Go down
View user profile
Khazlena



Posts : 3
Join date : 2013-05-12

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Sun May 12, 2013 1:39 am

Assalamualaikum..sy pn dpt kos ni jugak..mohon pencerahan bagi sesiapa yg tahu sama ada pjj usm boleh transfer kredit x?
Back to top Go down
View user profile
Khazlena



Posts : 3
Join date : 2013-05-12

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Sun May 12, 2013 1:40 am

Assalamualaikum..sy pn dpt kos ni jugak..mohon pencerahan bagi sesiapa yg tahu sama ada pjj usm boleh transfer kredit x?
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Sun May 12, 2013 9:12 am

Yes.. boleh transfer kredit.. segalanya akan diterangkan di minggu orientasi nanti.. bagi bekas pelajar politeknik yg sambung diploma dpd sijil, subjek yg boleh transfer kdt adalah subjek masa diploma sahaja, subjek semasa sijil tidak boleh transfer kdt.
Back to top Go down
View user profile
Khazlena



Posts : 3
Join date : 2013-05-12

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Sun May 12, 2013 3:39 pm

sy lepasan diploma politeknik..kalau transfer kredit tu boleh pendekkan jgka masa pembelajaran drpd 4 tahun tu jd 3 tahun or 2 thn stgh x?
Back to top Go down
View user profile
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Mon May 13, 2013 2:02 pm

Khazlena wrote:
sy lepasan diploma politeknik..kalau transfer kredit tu boleh pendekkan jgka masa pembelajaran drpd 4 tahun tu jd 3 tahun or 2 thn stgh x?

Had minimum untuk mendapat Pengijazahan USM adalah 4 tahun. Tidak kira berapa banyak anda transfer kredit.

Sekian, harap maklum.
Back to top Go down
View user profile
rose8082



Posts : 3
Join date : 2012-11-21

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Mon Jun 17, 2013 10:43 am

assalamualaikum..salam perkenalan saya rose pn amik course pengurusan kewangan..nati jpa 13hb ogos ni..
klu nk transfer kredit klu ikt buku panduan, selain transkrip dn diploma kna ada sinopsis kursus...ada x sapa2 tau msti ada sinopsis utk transfr kredit, ke?
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Thu Jun 20, 2013 2:33 pm

Khazlena wrote:
sy lepasan diploma politeknik..kalau transfer kredit tu boleh pendekkan jgka masa pembelajaran drpd 4 tahun tu jd 3 tahun or 2 thn stgh x?

Pengurusan 130 kredit hour....usm x kan byk bagi transfer... Dpt 16 kredit transfer pun kira nasib baik.....apa tah lagi nak grad awal....
Back to top Go down
View user profile
roimah



Posts : 9
Join date : 2013-07-23

PostSubject: Salam fadztia......saya pon amek kos yg sama dgn awak....yang saya tahu belajar mmg kat waliayah masing...exam pon...intensif je kena gi usm induk....   Mon Aug 05, 2013 10:25 am

fadztia wrote:
salam...hye...sy nak tanye..ade tak sape2 yg tau pasal kos ni...?sy baru dapat tawaran....susah tak?he....

pastu  blaja kat wilayah masing2 kan?tapi selalu tak kene gi usm penang?
harap2 ade membe2 yg blh jawab...sbb sy tgh pening jgk ni...hehe
Back to top Go down
View user profile
roimah



Posts : 9
Join date : 2013-07-23

PostSubject: salam perkenalan....   Mon Aug 05, 2013 10:26 am

rose8082 wrote:
assalamualaikum..salam perkenalan saya rose pn amik course pengurusan kewangan..nati jpa 13hb ogos ni..
klu nk transfer kredit klu ikt buku panduan, selain transkrip dn diploma kna ada sinopsis kursus...ada x sapa2 tau msti ada sinopsis utk transfr kredit, ke?
Back to top Go down
View user profile
roimah



Posts : 9
Join date : 2013-07-23

PostSubject: salam...terima kasih en azam putra....info yang sangat2 berguna......   Mon Aug 05, 2013 10:43 am

azam putra wrote:
fadztia wrote:
salam...hye...sy nak tanye..ade tak sape2 yg tau pasal kos ni...?sy baru dapat tawaran....susah tak?he....

pastu  blaja kat wilayah masing2 kan?tapi selalu tak kene gi usm penang?
harap2 ade membe2 yg blh jawab...sbb sy tgh pening jgk ni...hehe

Assalammualaikum warohmatullahi wabarakatuh..

Course Finance ni ada pendapat mengatakan yang paling susah dalam Cos Pengurusan. Tapi susah senang bergantung kepada individu, kalau rajin mentelaah maka senang dan seronoklah ia begitu juga sebaliknya. Kami pelajar tahun 1 sekarang okey jer. Apa yang penting, usaha dan semangat berpasukan. Semangat berpasukan bermaksud tugasan berkumpulan yang diamanahkan haruslah diusaha bersama. Untuk pengetahuan fadztia di USM ini hampir 99% tugasan berkumpulan. Mencari ahli kumpulan sesama wilayah amat digalakkan, lagi mudah sekiranya dapat member satu opis. Senang nak buat perjumpaan. Jika lain-lain wilayah, alamat u all akan berkampunglah di cafe@library time intensif class kelak.

Untuk student baru, u all akan hadir ke USM Penang 2 kali dalam tempoh setahun pengajian iaitu semasa Minggu Orientasi dan Minggu Intensif. Minggu Intensif biasanya pada minggu akhir bulan Januari hingga pertengahan bulan Februari.

Tips untuk mencari ahli kumpulan : rajin2lah turun kelas di Pusat Wilayah.


Sekian sahaja.

Tahniah  cheers

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan    Today at 5:56 am

Back to top Go down
 
ijazah sarjana muda kos pengurusan kewangan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kaum Tua dan Kaum Muda di awal Abad ke-20
» anjuran dan larangan dalam prosesi pengurusan jenazah
» ITB format
» SELAMAT JALAN ABUYA PROF.DR,MUHIBBUDDIN WALY
» 13 tokoh muhammadiyah yang berbau liberal

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: