Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
azam putra



Posts : 52
Join date : 2012-01-03
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Sun May 12, 2013 9:29 am

Srikandi_dilla, saya org JPA.. untuk intake kali ini,ada lebih kurang 10org lagi sahabat saya di JPA yg akan further study PJJ USM ini.melalui semakan yg dibuat Sijil USM diiktiraf. Untuk pengetahuan u all, Sijil PJJ USM setaraf dengan sijil student full time USM ,USM adalah pelopor PJJ di Malaysia. Kemasukan PJJ USM adalah yg paling sukar berbanding PJJ IPTA atau IPTS lain.
Utk pengetahuan semua, JPA ada menyediakan BIASISWA kepada Kumpulan Sokongan yg menyambung selajar secara separuh masa, dan salah seorang kawan saya di AG yg sama dgn kumpulan saya di PJJ USM telah berjaya mendapat tajaan JPA trsbt. Jadi tidak timbul isu Sijil tidak iktiraf ini.
Srikandi_dilla, boleh tak bagi nama org JPA tersebut?
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Sun May 12, 2013 12:41 pm

Alhamdulillah da dpt twrn pjj usm ni amik kos mate harap2 dipermudahkan
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Sun May 12, 2013 3:59 pm

Salam...alhamdulillah dapt gak tawarn daftar 13 ogos nnti ade sape2 yg amik kos maths ker
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Mon May 13, 2013 8:46 am

Salam nak tanyer nti pendaftaran 13-16 ogos mmg kene stay usm 4 hari tuh ke atau 1 hari je untuk pendaftaran then boleh balik ader sape2 boleh tlg jwb...
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: salam   Mon May 13, 2013 11:22 am

salam...sy dari ipoh dan akan mendaftar bulan ogos ni course sains kemasyarakatan..klau sesape dr ipoh calling2 le ye... Laughing
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Mon May 13, 2013 6:56 pm

Salam nk tnyer wktu pndftrn nti mmg kene stay 4 hari ker atau cume dtg untuk kendftr kemudian boleh balik sape yg boleh jwb
Back to top Go down
View user profile
fendisv4



Posts : 2
Join date : 2013-05-13
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: pengurusan kewangan   Tue May 14, 2013 12:02 am

dolaziz wrote:
salam, tak de ke yang ambil kos pengurusan kewangan kat sini, saya dari pahang... 13 ogos ni g usm... jumpa kat sana ya, kena simpan duit ni...

Bro, saya pun dpt course finance gak... dari Terengganu
Back to top Go down
View user profile
nabilahmdnoor



Posts : 6
Join date : 2013-05-14

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Tue May 14, 2013 10:52 pm

Pgurusan organisasi.. heee.. Smile
Back to top Go down
View user profile
bariah kamarudin



Posts : 12
Join date : 2013-05-15
Age : 26
Location : kemaman terengganu

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Wed May 15, 2013 11:03 pm

alhamdulillah dapat jugak smbung study kat usm nie dlm sarjana muda pengurusan... tarikh dafter 13 ogos nie.. ada x sape2 dapat skali nan bel... kan bez if ade sahabat dari trg or kuantan... huhu.. berdebar jugak nak p sana nie
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Wed May 15, 2013 11:06 pm

Hai bariah kamarudin nama kiter serupe lar sy pun akn dftr 13 ogos ni
Back to top Go down
View user profile
bariah kamarudin



Posts : 12
Join date : 2013-05-15
Age : 26
Location : kemaman terengganu

PostSubject: sahabat help me   Wed May 15, 2013 11:20 pm

wow bezznye.... ade fb x.. leh lebih knal lg tau... bel nak tanya lar, if bel x print out yuran/surat tawaran hari nie tu, bila lg boleh print. dia cakap kol2 td. tp duk kalut bt kerja terlupa... bila chek balik dia ckp 20 hb nie lak kol 2. memg kena print kol 2 tepat2 ke ape...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Wed May 15, 2013 11:25 pm

Sy cek jer mmg da tukar date 20hb plak sblm ni kate 15hb sy rase pihak sane yg tukar kot ikut tarikh last penerimaan twrn
Back to top Go down
View user profile
bariah kamarudin



Posts : 12
Join date : 2013-05-15
Age : 26
Location : kemaman terengganu

PostSubject: huhu   Wed May 15, 2013 11:39 pm

oooo patut la... bel ingat memg kol2 je kne printout tu... adoiii... nie mai cemas n berdebar nie nak g sana takot la jgk coz da la jauh. nak sesuai kan diri tu macam mana la agaknyer yer
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Wed May 15, 2013 11:46 pm

Same la kiter bel awk umo bp? Sy pun lum jmpe geng dari jb nti tok orientasi 4 ari nti saya amk maths
Back to top Go down
View user profile
bariah kamarudin



Posts : 12
Join date : 2013-05-15
Age : 26
Location : kemaman terengganu

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Wed May 15, 2013 11:55 pm

bel bln 8 nie cukup la 23 taun...hehehehe...
Back to top Go down
View user profile
fendisv4



Posts : 2
Join date : 2013-05-13
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Salam   Thu May 16, 2013 10:13 am

bariah kamarudin wrote:
alhamdulillah dapat jugak smbung study kat usm nie dlm sarjana muda pengurusan... tarikh dafter 13 ogos nie.. ada x sape2 dapat skali nan bel... kan bez if ade sahabat dari trg or kuantan... huhu.. berdebar jugak nak p sana nie

Salam, bel dapat coz apa. Saya dpt coz finance & dari kuala trg...
Back to top Go down
View user profile
bariah kamarudin



Posts : 12
Join date : 2013-05-15
Age : 26
Location : kemaman terengganu

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Thu May 16, 2013 2:50 pm

bel dapat pengurusan organisasi
Back to top Go down
View user profile
srikandi_dilla



Posts : 9
Join date : 2012-11-14

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Thu May 16, 2013 6:31 pm

Srikandi_dilla, saya org JPA.. untuk intake kali ini,ada lebih kurang 10org lagi sahabat saya di JPA yg akan further study PJJ USM ini.melalui semakan yg dibuat Sijil USM diiktiraf. Untuk pengetahuan u all, Sijil PJJ USM setaraf dengan sijil student full time USM ,USM adalah pelopor PJJ di Malaysia. Kemasukan PJJ USM adalah yg paling sukar berbanding PJJ IPTA atau IPTS lain.
Utk pengetahuan semua, JPA ada menyediakan BIASISWA kepada Kumpulan Sokongan yg menyambung selajar secara separuh masa, dan salah seorang kawan saya di AG yg sama dgn kumpulan saya di PJJ USM telah berjaya mendapat tajaan JPA trsbt. Jadi tidak timbul isu Sijil tidak iktiraf ini.
Srikandi_dilla, boleh tak bagi nama org JPA tersebut?



azam putra,

Pegawai yang saya cakap melalui telefon dengan orang JPA Pn. Muzairan Bahagian Modal Insan JPA. Saya rasa dier PTD dari percakapan dier la....

Kalau betul cam awk ckp alhamdulillah ler coz sepupu saya keje kt usm dier sendiri pn ssh nk dpt blaja kt pjj usm.

Sy pn trfikir ,program ni bkn francais.dr usm betul x????
Back to top Go down
View user profile
liyanaranlee



Posts : 1
Join date : 2013-05-10

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Thu May 16, 2013 11:09 pm

dolaziz wrote:
salam, tak de ke yang ambil kos pengurusan kewangan kat sini, saya dari pahang... 13 ogos ni g usm... jumpa kat sana ya, kena simpan duit ni...

ada..
Back to top Go down
View user profile
sumalni



Posts : 3
Join date : 2013-05-16

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Fri May 17, 2013 5:31 pm

hi,semua...sy sumalni dr kulim...cos kewangan...sesiapa cos kewangan jom kita berkawan...selamat berkenalan...
Back to top Go down
View user profile
naddydhee



Posts : 4
Join date : 2013-04-30

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Sun May 19, 2013 5:39 pm

hi bel.. saya pun course yg sama dgn awak. tp bkn dr t'ganu n kuantan lah. hehe. selamat berkenalan Smile
Back to top Go down
View user profile
arsdy1983



Posts : 5
Join date : 2013-05-07

PostSubject: hi   Mon May 20, 2013 3:54 pm

saya new student rpjj pengurusan...
Back to top Go down
View user profile
arsdy1983



Posts : 5
Join date : 2013-05-07

PostSubject: Ingin cari kawan2 rpjj kos pengurusan ada x di sini?   Mon May 20, 2013 4:03 pm

Saya akan daftar 13-18 ogos ni...kos pengurusan..harap ada kawan2 yg kos sama tu leh kenal2...mana tau satu kelas nanti...plz replay..tq all
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: hai   Mon May 20, 2013 4:09 pm

hai kengkawan...sy cuba nak print panduan kemasukan pelajar tapi xde lg..nape ye?
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Mon May 20, 2013 4:14 pm

sesape yang boleh print tolong bg link yer..thanx...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013   Today at 6:44 pm

Back to top Go down
 
Lapor diri untuk ppjj pada 13-16 ogos 2013
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» sistem kaderisasi
» Planet dan Matahari beredar pada Orbit-nya
» Para tokoh dunia KAGUM pada nabi Muhammad SAW
» FATWA MUI: HARAMKAN RAMBUT GIMBAL-ALASANYA???. BAGAIMANA SEBENARNYA HUKUM MEMELIHARA RAMBUT BAGI PRIA???
» Hakikat Jati Diri Manusia

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: