Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu May 02, 2013 1:41 pm

Saya dapat tawaran melanjutkan pelajaran ke USM dalam kos Matematik...sesape yg satu kos ngan saya boleh ler contct2 yer sbb sy xde geng nih...saya dari perak... cyclops
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu May 02, 2013 3:04 pm

Salam.. InsyaAllah saya pun akan mendaftar kos matematik pada 13 Ogos ni..
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Fri May 03, 2013 11:29 am

selamat berkenalan....
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Sun May 12, 2013 12:37 pm

Salam hai..saya pun baru je cek ni saya pun dpat tawaran kos matematik daftar 13 ogos ni saya dari johor bahru nama saya bariah
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 13, 2013 8:48 am

Hi zareyna, hani selamat berkenalan kita satu kelas kot nti...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 13, 2013 9:00 am

Ader saper2 yg dari jb boleh pergi usm same2 dari johor bahru nti
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 13, 2013 2:09 pm

member jb wrote:
Ader saper2 yg dari jb boleh pergi usm same2 dari johor bahru nti


saya dari jb.....bulan satu boleh la pergi sesama....
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 13, 2013 6:43 pm

Owh imran jb kt mane saya kt skudai nti bulan ogos g penang nek per?
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu May 16, 2013 4:05 pm

member jb wrote:
Hi zareyna, hani selamat berkenalan kita satu kelas kot nti...


Salam bariah.. selamat berkenalan... jumpa nnt di USM.
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu May 16, 2013 5:35 pm

member jb wrote:
Owh imran jb kt mane saya kt skudai nti bulan ogos g penang nek per?


Saya bakal naik tahun 3....untuk intensif bulan satu boleh la pergi bersama....apa pun selamat berorentasi...orentasi byk guna tenaga....selamat beratur panjang...he he he
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 20, 2013 4:11 pm

orientasi byk guna tenaga cam ner tuh???
cer cite cerc iter
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon May 20, 2013 4:11 pm

hai dan selamat berkenalan bariah...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Wed May 22, 2013 9:35 am

Salam der sesape yg da buat medical check up buat checknup di mane2 klinik pun boleh kan ke perlu dari gov side jer sape boleh bantu
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Wed May 22, 2013 10:05 am

member jb wrote:
Salam der sesape yg da buat medical check up buat checknup di mane2 klinik pun boleh kan ke perlu dari gov side jer sape boleh bantu

rasenyer klinik gov jer kot...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Wed May 22, 2013 10:50 am

Owh mesti dari gov jer...ok tx
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Mon Jun 03, 2013 12:48 pm

wah!!..pening tgk bayaran yuran...adoi...sebelum 9 ogos tuh...nk kene buat loan ptptn nih...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Tue Jun 04, 2013 12:35 pm

zareyna wrote:
wah!!..pening tgk bayaran yuran...adoi...sebelum 9 ogos tuh...nk kene buat loan ptptn nih...


ptptn rugi la sbb nnt nak bayar blk jd beban hutang lak. guna duit kwsp la. utk first tu bayar la bayaran minimum dlm RM1000++ kan. klu xde cash guna la kredit cards bayar last2 due date cth 7hb Ogos ke. pastu nnt prepare siap2 borang utk claim kwsp bawa masa minggu orientasi nnt. hbs orientasi nnt terus g kwsp claim.. dlm seminggu dah dpt blk duit tu...paling cepat la paling lama 2 minggu mcm tu... sll kwn2 saya yg claim kwsp mmg dpt dlm masa seminggu..
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Tue Jun 04, 2013 1:43 pm

Yela zareyna baik awk guna kwsp je byr minimum dulu 1000++ nti boleh claim semula cube elakkan dulu loan ptptn tuh



Hai hani,
Borang unuk claim kwsp mmg kene prepared dulu ke mmg kene bawak mase orientasi ke borg tuh semester seterusnya pun buat perkara yg sama ke kene keluar duit dulu baru claim...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Tue Jun 04, 2013 5:04 pm

member jb wrote:
Yela zareyna baik awk guna kwsp je byr minimum dulu 1000++ nti boleh claim semula cube elakkan dulu loan ptptn tuh



Hai hani,
Borang unuk claim kwsp mmg kene prepared dulu ke mmg kene bawak mase orientasi ke borg tuh semester seterusnya pun buat perkara yg sama ke kene keluar duit dulu baru claim...


saya dah pegi kwsp utk bt pengeluaran. diorg kata utk first time kena ada surat pengesahan pendaftaran.dia ada bg saya surat pengesahan pendaftaran utk saya bawa ke USM.. nnt bg je kat USM nnt diorg isi.. yg tu je yg lain2 tu mcm surat tawaran n bil yuran leh guna yg kita print on line tu.. tp sbb kita guna duit kita dulu dlm surat pengesahan pendaftaran tu ada tulis yuran yg kita bayar.kwsp akan bg yg kita bayar. Nnt saya nak buat bayaran minimum je rm1000++ pastu nnt balance tu saya ambil penyata lain dr USM. Yang balance tu kwsp akan terus bayar kepada USM. Saya mmg ddk di penang jd xde mslh la. Klu yg ddk jauh tu better bawa terus la masa orientasi nnt. bukan sll nak dtg sini kan..
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Tue Jun 04, 2013 8:09 pm

Hai hani tx for the info..

Ha nk tnyer medical awk da buat ke? Berapa ye kos utk buat medical..saya nk buat tapi xpasti lg nk buat kt mane klinik swasta pun boleh jugakkan...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Tue Jun 04, 2013 9:57 pm

member jb wrote:
Hai hani tx for the info..

Ha nk tnyer medical awk da buat ke? Berapa ye kos utk buat medical..saya nk buat tapi xpasti lg nk buat kt mane klinik swasta pun boleh jugakkan...

Klu nak bt kat spital gomen kena bt awal sbb bukan leh dpt on the spot. Saya nak buat kat swasta jer. Igt nak bt sblm posa nnt. Swasta leh dpt on the spot kosnya klu kat sini xsampai rm100.
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Wed Jun 05, 2013 12:02 pm

duit dlm kwsp dah abes...digunakan untuk emergency tahun lepas...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Wed Jun 05, 2013 12:55 pm

zareyna wrote:
duit dlm kwsp dah abes...digunakan untuk emergency tahun lepas...

dah try check ke? saya tahun lepas pun kuarkan hbs jugak akaun 2 tu.. baru2 ni tgk blk balance ada la lepas la bayar yuran utk tahun ni...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu Jun 06, 2013 2:33 pm

Alhamdulillah da pos pun X ray ke pusat sejahtera senang nti orientasi cuma bawak gambar dgn slip fotografi utk uat kad pintar jer...huk huk tp yuran belum bayar plak ni hmmm....
Back to top Go down
View user profile
zareyna



Posts : 14
Join date : 2013-05-02
Age : 29

PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Thu Jun 13, 2013 4:30 pm

Hani wrote:
zareyna wrote:
duit dlm kwsp dah abes...digunakan untuk emergency tahun lepas...



dah try check ke? saya tahun lepas pun kuarkan hbs jugak akaun 2 tu.. baru2 ni tgk blk balance ada la lepas la bayar yuran utk tahun ni...
baru jer cek gune i-akaun...xde pun...rm0.00 katanya
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014   Today at 2:02 pm

Back to top Go down
 
Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik 2013/2014
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 2013-2014 Winter Contest Thread *WINNER-Cooladi*!!
» The Most Logical Rapture theory
» First Year Diagnostic Test 2013-2014
» New Contact Numbers for PhilGEPS Clientele
» COV ZAJ NYEEM HNUB CHIV 2013-2014 XYOO A

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: