Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 pembayaran yuran melalui kwsp

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: pembayaran yuran melalui kwsp   Mon May 13, 2013 11:26 am

salam..saya nk bertanya jika sesiapa tau, boleh ke yuran dibayar menggunakan duit kwsp?sy harapkan duit tu je la...hihihi
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Mon May 13, 2013 11:56 am

Salam ain,saya rase boleh kot buat pengeluaran kwsp tp tula kos pjj xpasti plak mgkin keme tunjuk surt pengesahan tawaran kot
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Mon May 13, 2013 3:28 pm

member jb wrote:
Salam ain,saya rase boleh kot buat pengeluaran kwsp tp tula kos pjj xpasti plak mgkin keme tunjuk surt pengesahan tawaran kot

thanks ek member jb..nnt saye try tanye deme..
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Tue May 28, 2013 4:09 pm

ain1606 wrote:
salam..saya nk bertanya jika sesiapa tau, boleh ke yuran dibayar menggunakan duit kwsp?sy harapkan duit tu je la...hihihi

boleh guna kwsp tp utk mula2 mendaftar kena guna duit sendiri dulu lepas tu baru claim balik di kwsp.. sbb kena ada surat pengesahan pendaftaran dr USM. Untuk semester atau tahun seterusnye boleh terus guna duit kwsp.
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Wed May 29, 2013 9:23 am

Hani wrote:
ain1606 wrote:
salam..saya nk bertanya jika sesiapa tau, boleh ke yuran dibayar menggunakan duit kwsp?sy harapkan duit tu je la...hihihi

boleh guna kwsp tp utk mula2 mendaftar kena guna duit sendiri dulu lepas tu baru claim balik di kwsp.. sbb kena ada surat pengesahan pendaftaran dr USM. Untuk semester atau tahun seterusnye boleh terus guna duit kwsp.
tq hani utk informasi tu... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Wed May 29, 2013 3:25 pm

sama-sama.... ain dr mana n amik kosa ape?
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Wed May 29, 2013 4:36 pm

Hani wrote:
sama-sama.... ain dr mana n amik kosa ape?
ain dr ipoh n amik sains kemasyarakatan... Cool
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 10:24 am

saya kos sains math.. mungkin ada subjek yg sama nnt kot la satu kelas.. hehehe... selamat berkenalan.. cheers
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 11:13 am

Hani wrote:
saya kos sains math.. mungkin ada subjek yg sama nnt kot la satu kelas.. hehehe... selamat berkenalan.. cheers
ye hani...selamat brkenalan..kerja di mne?
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 4:03 pm

saya asal org perak juge tp keje kilang di penang.
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 4:20 pm

Hani wrote:
saya asal org perak juge tp keje kilang di penang.
ooo...dlu sy amik dip pun blaja di penang...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 4:28 pm

belejar kat mana n keje kat mana? ain keje gomen ke? ada kwn2 saya kata kos math ni ramai cikgu yg amik.. hehehe..
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 4:31 pm

Hani wrote:
belejar kat mana n keje kat mana? ain keje gomen ke? ada kwn2 saya kata kos math ni ramai cikgu yg amik.. hehehe..
skang ain keje di pjabat tanah & galian di ipoh.dlu blaja di jmti bkit minyak tu...ain xtau la hani psal sains math ni sbb ain mmg x mnat math2 ni.hihi.alergik btul.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 4:51 pm

ooo .. ok la tu keje gomen.. dulu saya study kat poli seberang perai amik dip. elektronik komputer.. saya dah survey2 dah kos yg ada related skit2 dgn dip saya cuma sains fizik n sains math jer.. saya survey lak subjek2 huhuhu.. yg rasa boleh nak usaha major math minor fizik... hehehe..
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 5:00 pm

Hani wrote:
ooo .. ok la tu keje gomen.. dulu saya study kat poli seberang perai amik dip. elektronik komputer.. saya dah survey2 dah kos yg ada related skit2 dgn dip saya cuma sains fizik n sains math jer.. saya survey lak subjek2 huhuhu.. yg rasa boleh nak usaha major math minor fizik... hehehe..
yg ain ni lg la xde kne mengena, dlu amik engineering skang amik sains kmsyarakatan.xde ksenambungan lnsung.hahahaha... lol!
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Thu May 30, 2013 6:44 pm

yg ain ni lg la xde kne mengena, dlu amik engineering skang amik sains kmsyarakatan.xde ksenambungan lnsung.hahahaha... lol! [/quote]

ain xpe sbb dah keje gomen jadi apa2 degree pun leh serap naik pangkat nnt.. saya ni nnt hbs study kena cari keje tu yg kena ada related jugak sikit2 pun jd la... nak sambung yg betul related kat UTM space xmampu mahal sgt cost nye... affraid
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Fri May 31, 2013 9:01 am

Hani wrote:
yg ain ni lg la xde kne mengena, dlu amik engineering skang amik sains kmsyarakatan.xde ksenambungan lnsung.hahahaha... lol!

ain xpe sbb dah keje gomen jadi apa2 degree pun leh serap naik pangkat nnt.. saya ni nnt hbs study kena cari keje tu yg kena ada related jugak sikit2 pun jd la... nak sambung yg betul related kat UTM space xmampu mahal sgt cost nye... affraid [/quote]
aritu ain ade mntak gak kt utm spce,dapat tp x pegi sbb mahal sgt.x mmpu den.hihihi... Razz
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Fri May 31, 2013 10:01 am

Salam nk tnyer..kalubyr gune kwsp utk pendidikan akaun 2 boleh keluar semua atau based on yuran sahaja jika claim semula dari kwsp selepas pendaftaran di usm nanti..mohon jawapan tx.
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Fri May 31, 2013 10:15 am

member jb wrote:
Salam nk tnyer..kalubyr gune kwsp utk pendidikan akaun 2 boleh keluar semua atau based on yuran sahaja jika claim semula dari kwsp selepas pendaftaran di usm nanti..mohon jawapan tx.
wsalam...x silap pemahaman sy la ye, kwsp akan bayar balik brape yg kite dah byar.kate la yuran untuk 1 sidang tu kite byar 1561.00, die akan byar balik bnyak tu la.begitu la juge dgn sidang yg seterusnya...
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Fri May 31, 2013 10:37 am

Owh yeke igt same cam pembelian rumah kali pertama utk pengeluaran kali pertama sekali gus akaun 2 boleh keluar semua dan seterusnya baru kwsp byr based on sidang kiter belajar tuh hee.,,
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pembayaran yuran melalui kwsp   Today at 6:45 pm

Back to top Go down
 
pembayaran yuran melalui kwsp
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Diskriminasi Hindu melalui Pembedaan Kasta

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: