Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Yuran PJJ sesi 2013/2014

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 12:46 pm

Ade sesiapa di sini yang dah bayar yuran minima atau penuh tarikh last bayaran pada 9 ogos?
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 4:15 pm

member jb wrote:
Ade sesiapa di sini yang dah bayar yuran minima atau penuh tarikh last bayaran pada 9 ogos?

saya akan membayar yuran pada 6 atau 7 ogos.. hehehehe..
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 4:16 pm

sy ingat esok nak byar yuran..
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 4:32 pm

ain1606 wrote:
sy ingat esok nak byar yuran..

wah... bagus bagus.. medical check up dah buat? saya cuma pos ic sahaja..
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 4:35 pm

Hani wrote:
ain1606 wrote:
sy ingat esok nak byar yuran..

wah... bagus bagus.. medical check up dah buat? saya cuma pos ic sahaja..
blum lg...rase bulan dpan baru nak buat...maleh plak rase.ain ingat nak bwak mse pndaftaran.boleh kan?
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 4:41 pm

boleh jer.. cuma ic tu je yg kena pos dlm masa 2 minggu yg lain2 tu sume masa daftar nnt baru bagi.
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 5:01 pm

Hani wrote:
boleh jer.. cuma ic tu je yg kena pos dlm masa 2 minggu yg lain2 tu sume masa daftar nnt baru bagi.
oo ek?x prasan plak?yg die ade bg contoh sampul tu ke hani?
Back to top Go down
View user profile
nordyan



Posts : 17
Join date : 2012-12-09
Age : 30
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 6:01 pm

Brg mklmt pljr n pncpaian bhsa 2 xkna pos ke?
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 6:38 pm

ain1606 wrote:
Hani wrote:
boleh jer.. cuma ic tu je yg kena pos dlm masa 2 minggu yg lain2 tu sume masa daftar nnt baru bagi.
oo ek?x prasan plak?yg die ade bg contoh sampul tu ke hani?

ha'ah yg ada contoh sampul tu. yang tu rekod pelajar. kena pos dulu.
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 6:40 pm

nordyan wrote:
Brg mklmt pljr n pncpaian bhsa 2 xkna pos ke?

klu ikot senarai semak tu filem xray , borang maklumat pelajar n pencapaian bahasa kena pos juge.. tp bila saya baca lg sekali nnt masa pendaftaran diorg ada buka kaunter untuk submit sume tu. klu nak pos pun boleh xde masalah.
Back to top Go down
View user profile
nordyan



Posts : 17
Join date : 2012-12-09
Age : 30
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Thu May 30, 2013 9:36 pm

Hehe.... Igt sya trslp Td.... Thnkx hani....
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 8:58 am

Hani wrote:
nordyan wrote:
Brg mklmt pljr n pncpaian bhsa 2 xkna pos ke?

klu ikot senarai semak tu filem xray , borang maklumat pelajar n pencapaian bahasa kena pos juge.. tp bila saya baca lg sekali nnt masa pendaftaran diorg ada buka kaunter untuk submit sume tu. klu nak pos pun boleh xde masalah.
ha tu la hani.bile ain bace balik dlam buku pnduan, bnde2 sume tu bwak mse pndaftaran pun boleh...btul ke?klu ain confuse sile btulkan kwan2.
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 9:45 am

Hani wrote:
boleh jer.. cuma ic tu je yg kena pos dlm masa 2 minggu yg lain2 tu sume masa daftar nnt baru bagi.

Xpasan plak yg ic tuh kene pos dlm mase 2 minggu rasenyer sbb kalu xsalah yg ader state pos dlm 2 minggu cumer lampiran C (borang maklumat pelajar) tapi boleh juga bawak masa orientasi nanti...kalu betul ic nk kene pos dlm 2 mingu saya xsempatla sbb sampai sekrg pun belum pos ic heee...
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 10:31 am

sbb yg hani baca ic tu mmg kena pos sbb ada tulis kat sampul yg kita kena buat sendiri tu... yg lain2 tu mmg ada kaunter masa pendaftaran nnt.. klu nak confirm betul2 kena call usm dia ada bg contact number dlm buku panduan tu..
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 10:42 am

Haah mmg ada kene pos ic tapi xder plak state 2 mgu kene pos hukhuk...itu contoh sampul kalu kita nak buat proses pengeposan bagi lampiran2 yg lain jugak (sebagai rujukan kita )based on alamat yg kita nk pos itu format yg perlu kita follow kan kan...
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 10:43 am

member jb wrote:
Hani wrote:
boleh jer.. cuma ic tu je yg kena pos dlm masa 2 minggu yg lain2 tu sume masa daftar nnt baru bagi.

Xpasan plak yg ic tuh kene pos dlm mase 2 minggu rasenyer sbb kalu xsalah yg ader state pos dlm 2 minggu cumer lampiran C (borang maklumat pelajar) tapi boleh juga bawak masa orientasi nanti...kalu betul ic nk kene pos dlm 2 mingu saya xsempatla sbb sampai sekrg pun belum pos ic heee...
ain pun x pos ape2 lg.huhu...cmne ni?bwak mse pndaftaran boleh kot...bg pencerahan sket kwan2..
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 10:44 am

So, ic hani ada cop pengesahan ke atau pos cam tu jer
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 10:47 am

Arini saya try pos lampiran C,D dan F lampiran A belum buat lagi...hee...xpasti nk buat check up kt swasta atau hospital gov
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:01 pm

kwan2..td ain dah kol PPPJJ tu nk tanye psal lampiran yg kne pos tu.die ckap x pos pun xpe.boleh bwak mse pndaftaran.harap informasi ni bgune utk kwan2... cheers
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:06 pm

ain1606 wrote:
kwan2..td ain dah kol PPPJJ tu nk tanye psal lampiran yg kne pos tu.die ckap x pos pun xpe.boleh bwak mse pndaftaran.harap informasi ni bgune utk kwan2... cheers


ar kan senang dah settle segala pertanyaan.. kena tnya pd kaunter pertanyaan yg betul... hehehehehe... bounce Laughing
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:14 pm

Hani wrote:
ain1606 wrote:
kwan2..td ain dah kol PPPJJ tu nk tanye psal lampiran yg kne pos tu.die ckap x pos pun xpe.boleh bwak mse pndaftaran.harap informasi ni bgune utk kwan2... cheers


ar kan senang dah settle segala pertanyaan.. kena tnya pd kaunter pertanyaan yg betul... hehehehehe... bounce Laughing
ekekeke...btul tu hani...sbnarnye ain mlas nk buat keje pos mengepos ni tu yg rajin sgt btanye tu.hahaha.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
Hani



Posts : 35
Join date : 2013-02-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:17 pm

member jb wrote:
Haah mmg ada kene pos ic tapi xder plak state 2 mgu kene pos hukhuk...itu contoh sampul kalu kita nak buat proses pengeposan bagi lampiran2 yg lain jugak (sebagai rujukan kita )based on alamat yg kita nk pos itu format yg perlu kita follow kan kan...


xde tulis 2 minggu ek.. rasa mcm ada terbaca yg ic tu kena pos dlm masa 2 minggu... aduyai tersilap baca kot Surprised .. nnt cuti2 ni nak baca blk buku panduan pelajar baru tu... Laughing
Back to top Go down
View user profile
member jb



Posts : 101
Join date : 2013-03-11

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:33 pm

Heee..da selamat pos da semua doc kecuali medical report mls nk bwk2 nti huhuu...medical pun nk buat mgu depan je heeee....bariah plak mls nk membwak2 sgup pos semua hee...
Back to top Go down
View user profile
ain1606



Posts : 47
Join date : 2013-05-13

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:46 pm

member jb wrote:
Heee..da selamat pos da semua doc kecuali medical report mls nk bwk2 nti huhuu...medical pun nk buat mgu depan je heeee....bariah plak mls nk membwak2 sgup pos semua hee...
bariah pos ic sume tu dh disahkan dlu ke?
Back to top Go down
View user profile
nordyan



Posts : 17
Join date : 2012-12-09
Age : 30
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Fri May 31, 2013 12:55 pm

Sya pn da pos sgl bnd 2 except mdcl rprt...mls nk bwk nnt...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Yuran PJJ sesi 2013/2014   Today at 4:12 pm

Back to top Go down
 
Yuran PJJ sesi 2013/2014
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 2013-2014 Winter Contest Thread *WINNER-Cooladi*!!
» The Most Logical Rapture theory
» First Year Diagnostic Test 2013-2014
» New Contact Numbers for PhilGEPS Clientele
» COV ZAJ NYEEM HNUB CHIV 2013-2014 XYOO A

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: