Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pendapat tentang USM PJJ

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
shanemic



Posts : 7
Join date : 2010-10-05

PostSubject: Pendapat tentang USM PJJ   Tue Oct 05, 2010 7:28 pm

Salam sejahtera forumers,

Nak tanya pendapat anda semua yang sedang meneruskan pengajian, (ataupun telah menamatkan pengajian) adakah USM PJJ dikira sebagai universiti awam yang sangat susah untuk score GPA/CGPA?

Mohon pendapat-pendapat daripada kalian semua. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AziziAN



Posts : 38
Join date : 2010-06-22

PostSubject: menjawap soalan ke tak..   Tue Oct 05, 2010 10:15 pm

pada saya kalau kita malas berusaha hatta duk tadika pun boleh fail exam( tadikan ada exam ke)..gurau je..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 37
Join date : 2009-06-12

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Fri Oct 08, 2010 7:39 pm

kalau banding dgn pjj uitm, pjj usm lebih susah.
kalau banding dgn pelajar sepenuh masa usm, pjj lebih senang.

universiti ni nak kena jaga status, tak boleh senang2 nak bg cemerlang.

ada usaha, ada le hasilnya.

shanemic cuba le dulu
Back to top Go down
View user profile http://encikarman.blogspot.com/
shanemic



Posts : 7
Join date : 2010-10-05

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Mon Oct 11, 2010 5:50 pm

Ok terima kasih sume atas pendapat yg diberikan. Ni tengah tunggu untuk iklan kemasukan seterusnya ke USM PPPJJ bagi tahun 2011/2012. Lama jugak menunggu ni... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
fattnaz



Posts : 15
Join date : 2010-10-17

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Sun Oct 17, 2010 11:52 pm

salam..
sy pon ade niat nk wt pjj degree..tp xtau kt U mane nk amek..nmpk tertarik dgn cos utk pjj usm ni..tp kne pointer tggi ke nk msuk pjj usm ek? then if xde muet,x blh apply la ye? klu nk apply pjj pon utk thn dpn pnye..2011/2012..
Back to top Go down
View user profile
AziziAN



Posts : 38
Join date : 2010-06-22

PostSubject: salam   Tue Oct 19, 2010 9:45 am

salam..untuk pengetahuan..saya pun memohon tanpa ada MUET (baru nak amik)..sebenar kita boleh mohon tanpa ada MUET tapi sebelum dapat Ijazah kita kena dapatkan sekurang-kurangnya BAND 1
Back to top Go down
View user profile
fattnaz



Posts : 15
Join date : 2010-10-17

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Tue Oct 19, 2010 12:00 pm

wahhh...btl ke ni..means sy blh la apply even blm ade muet lg...tp permohonan utk thn dpn dh bkk ke blm ek..
Back to top Go down
View user profile
fattnaz



Posts : 15
Join date : 2010-10-17

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Tue Oct 19, 2010 12:33 pm

shanemic wrote:
Ok terima kasih sume atas pendapat yg diberikan. Ni tengah tunggu untuk iklan kemasukan seterusnya ke USM PPPJJ bagi tahun 2011/2012. Lama jugak menunggu ni... Very Happy


permohonan kemasukan 2011/2012 akan dibuka..
23oct 2010 smpi 23nov 2010 ni...cpt2..jgn terlepas...
http://pppjj.usm.my
Back to top Go down
View user profile
fattnaz



Posts : 15
Join date : 2010-10-17

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Tue Oct 19, 2010 1:20 pm

fattnaz wrote:
shanemic wrote:
Ok terima kasih sume atas pendapat yg diberikan. Ni tengah tunggu untuk iklan kemasukan seterusnya ke USM PPPJJ bagi tahun 2011/2012. Lama jugak menunggu ni... Very Happy


permohonan kemasukan 2011/2012 akan dibuka..
23oct 2010 smpi 23nov 2010 ni...cpt2..jgn terlepas...
http://pppjj.usm.my

aiseyy...slh tgk la plk...23oct 2011 laa...huhuhu... Neutral
Back to top Go down
View user profile
ernahrosle



Posts : 14
Join date : 2010-11-19

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Fri Nov 19, 2010 5:25 pm

Admin wrote:
kalau banding dgn pjj uitm, pjj usm lebih susah.
kalau banding dgn pelajar sepenuh masa usm, pjj lebih senang.

universiti ni nak kena jaga status, tak boleh senang2 nak bg cemerlang.

ada usaha, ada le hasilnya.

shanemic cuba le dulu

Is this true?? PJJ USM lebih susah berbanding PJJ UiTM?
Back to top Go down
View user profile
Greenish



Posts : 7
Join date : 2010-11-06

PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Sun Nov 21, 2010 12:26 am

fattnaz wrote:
fattnaz wrote:
shanemic wrote:
Ok terima kasih sume atas pendapat yg diberikan. Ni tengah tunggu untuk iklan kemasukan seterusnya ke USM PPPJJ bagi tahun 2011/2012. Lama jugak menunggu ni... Very Happy


permohonan kemasukan 2011/2012 akan dibuka..
23oct 2010 smpi 23nov 2010 ni...cpt2..jgn terlepas...
http://pppjj.usm.my

aiseyy...slh tgk la plk...23oct 2011 laa...huhuhu... Neutral

PENGUMUMAN
Permohonan dibuka bermula pada 23 Oktober 2010 sehingga 25 Disember 2010.

Semakan keputusan permohonan RPJJ 2011/2012 boleh dibuat mulai awal bulan Mac 2011 di laman berikut :
http://web.usm.my/kemasukan

Sekian, harap maklum.

**Pembetulan utk Fattnaz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pendapat tentang USM PJJ   Today at 4:13 pm

Back to top Go down
 
Pendapat tentang USM PJJ
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» pendapat tentang Qada qadar
» Pandangan Orientalis Terhadap Hadits
» hukum memutihkan gigi
» [VIDEO] Pendapat Qori Internasional KH Muammar ZA mengenai Bacaan Al-Qur'an dengan Langgam Jawa dan Sunda
» Dalil aqli dan naqli tentang HARAMnya babi

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Maklumat Umum-
Jump to: