Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Share | 
 

 Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts: 37
Join date: 2009-06-12

PostSubject: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Oct 24, 2010 10:17 am

Terbuka kepada calon2 kategori:
Diploma/setaraf
STPM/STP/HSC
SPM/SPVM
Warga emas ( 50 thn dan ke atas )

Pusat pembelajaran:
Arau, Alor Setar, Pulau Pinang, Ipoh
KL, Melaka, JB, Kuantan
KT, KB, Kuching
KOta Kinabalu

Cara Memohon pjj usm 2011/2012
1. secara online
http://web.usm.my/kemasukan/ppjj

2. cetak borang permohonan yg di isi setelah bayaran di buat sebnyak rm60 ( bayar secara online atau kaunter CIMB )

3. hantar borang permohonan yg di cetak dan salinan maklumat akademik ke:
Unit pengambilan Dan Kemasukkan
Bahagian Pengurusan Akademik
Jabatan Pendaftar
Aras 2, Bangunan Canselori
USM, 11800 USM
P. Pinang.

Tarikh tutup
25/12/2010

Keterangan lanjut:
1 300 888 876
F: 04-653 3328
e: admissions@notes.usm.my

Jumpa di sana!

p/s: kalau ada baju forum pjj usm kan best, boleh tegur2 kalau terserempak.
Back to top Go down
View user profile http://encikarman.blogspot.com/
shanemic



Posts: 7
Join date: 2010-10-05

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Oct 24, 2010 2:06 pm

Hi Admin,

Ada masalah web ke? Bila dah isi maklumat pemohonan, nak klik untuk "Seterusnya", error berikut yang keluar:

An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator.

Bukan sy sorang je yang kena, tp member sorang pun sama jugak. Adakah pembayaran perlu dilakukan dahulu sebab nye apa yg saya tau, pembayaran boleh dibuat atas talian kan...

Ada tak pemohon-pemohon lain mengalami masalah yang sama?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts: 37
Join date: 2009-06-12

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Oct 24, 2010 4:09 pm

boleh cuba call 1 300 888 876, anjurkan masalah anda.
Back to top Go down
View user profile http://encikarman.blogspot.com/
fieza89



Posts: 8
Join date: 2010-11-01

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Mon Nov 01, 2010 5:09 pm

mungkin server down kot msa tu..sbb saya xda plak masalah tu..dah apply dh cuma blom byar yuran proses rm60 tu je lg
Back to top Go down
View user profile
Greenish



Posts: 7
Join date: 2010-11-06

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sat Nov 06, 2010 10:44 pm

Salam.
Ramai yg dh apply ke utk pjj usm intake kali ni?
Sy pn minat nak apply...kalau guna spm, bleh apply kan
Tapi probnye...if keje under family @ kerja sendiri, bleh kira juga ke?
Sesiapa ada experience? USM terima tak?
Sy dlm bidang sains sebelum ni, tp nak try apply utk Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan?
Sebenarnya minat nak ambil sejarah dan tamadun, adakah ia under Sarjana Muda Sastera? Ada sesetengah universiti, subjek ni under sains kemanusiaan? Confused
Hope ada student senior atau sape2 yg tau...bleh bantu terangkan?
Thanks ye.
Back to top Go down
View user profile
sepet



Posts: 12
Join date: 2010-11-03

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Tue Nov 09, 2010 5:29 pm

Greenish wrote:
Salam.
Ramai yg dh apply ke utk pjj usm intake kali ni?
Sy pn minat nak apply...kalau guna spm, bleh apply kan
Tapi probnye...if keje under family @ kerja sendiri, bleh kira juga ke?
Sesiapa ada experience? USM terima tak?
Sy dlm bidang sains sebelum ni, tp nak try apply utk Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan?
Sebenarnya minat nak ambil sejarah dan tamadun, adakah ia under Sarjana Muda Sastera? Ada sesetengah universiti, subjek ni under sains kemanusiaan? Confused
Hope ada student senior atau sape2 yg tau...bleh bantu terangkan?
Thanks ye.

ssh nk ckp bape ramai intake kali nie...huhu...
boleh try apply tp jgn bgtau keje family just bgtau keje apa, company apa... company family tue mesti ada letter head kn.. cube try dlu dpt ke x xyah pkir...
Back to top Go down
View user profile
Greenish



Posts: 7
Join date: 2010-11-06

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Wed Nov 10, 2010 9:19 pm

sepet wrote:

ssh nk ckp bape ramai intake kali nie...huhu...
boleh try apply tp jgn bgtau keje family just bgtau keje apa, company apa... company family tue mesti ada letter head kn.. cube try dlu dpt ke x xyah pkir...

Thanks sepet, sbb reply...
Act sy tak tanya bape ramai intake...just tanya dah ramai yg apply ke utk intake kali ni Very Happy hehe. Its ok
Erm ok, ingat nak try la...Means usm memang nak surat pelepasan dari tempat keje la kan.
Tanya sbb ada satu ruangan tu, usm ada senarai2 yg perlu dipilih, termasuklah,
'bekerja sendiri'? Napa diorg sediakan pilihan tu if tak diterima eh?
At least kita bertanya hehe
Back to top Go down
View user profile
kucet86



Posts: 31
Join date: 2011-03-05

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sat Mar 05, 2011 11:42 am

ermmm bila keputusan pengambilan pjj 2011/2012 boleh tahu ni...tak sabar....
Back to top Go down
View user profile
katak



Posts: 59
Join date: 2011-03-05
Age: 26
Location: Malacca Historical City

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Mar 06, 2011 9:23 am

Sepatutnya da boleh semak sbb da bulan Mac da kan..tp ada masalah pulak..sy cadangkan kita cuba ajukan masalah ni melalui talian telefon dulu..seingat sy,tiada option utk semak di talian telefon,cuma boleh semak di web sahaja tp ada masalah lain lak yg timbul..sy ada bertanya kepada senior ppjj tahun 3 n die ckp semak di web sahaja kalo blm boleh means kene tggu lagi..kucet86,anda ada try telefon x?
Back to top Go down
View user profile
kucet86



Posts: 31
Join date: 2011-03-05

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Mar 06, 2011 9:54 am

aah katak...saya ada call pihak usm aritu...diorang kata...tengah update...tak tau lah bila diorang nak publish...
Back to top Go down
View user profile
katak



Posts: 59
Join date: 2011-03-05
Age: 26
Location: Malacca Historical City

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Mar 06, 2011 10:06 am

tq kucet86..insyaAllah sy akan cuba call lg tnye dorg dah update atau blm..
Back to top Go down
View user profile
kucet86



Posts: 31
Join date: 2011-03-05

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Sun Mar 06, 2011 10:22 am

sama2 cik katak......kalo dah tau jgn lupa inform ya ;D
Back to top Go down
View user profile
katak



Posts: 59
Join date: 2011-03-05
Age: 26
Location: Malacca Historical City

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Mon Mar 07, 2011 4:51 pm

saya telah menghubungi pihak USM..dan jawapan yg sama seperti yg dijawap pd kucet86..jd sama2 lah kite bersabar ye.. Wink
Back to top Go down
View user profile
jellybean



Posts: 5
Join date: 2011-03-07
Age: 27
Location: malacca historical city

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Mon Mar 07, 2011 8:51 pm

please let me know, kalau pengumuman untuk pjj 2011/2012 dah keluar...
Back to top Go down
View user profile
katak



Posts: 59
Join date: 2011-03-05
Age: 26
Location: Malacca Historical City

PostSubject: Re: Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012   Tue Mar 08, 2011 10:04 am

jellybean wrote:
please let me know, kalau pengumuman untuk pjj 2011/2012 dah keluar...

i'll let us know when i know mr/ms/mrs jellybean..hope u so Smile
Back to top Go down
View user profile
 

Pengambilan Pelajar Baru Program Pengajian jarak jauh pjj usm sidang akademik 2011/2012

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 10Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

 Similar topics

-
» SYARAT PENGAMBILAN IJAZAH KEJURURAWATAN
» WaterCad Program+Crack
» Pemandangan kg.baru jumpa
» GUDANG BOKEP PELAJAR 2013
» Pelajar mangsa lelaki gila seks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM ::  :: -