Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 yuran pjj usm..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
watie



Posts : 33
Join date : 2011-02-17
Age : 37
Location : Seri Manjung, Perak

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 11:52 am

ok..i sem bersamaan 1 tahun jadi boleh kumpul duit gaji, takyah pinjam ptptn babe Basketball
Back to top Go down
View user profile
princessrose85



Posts : 69
Join date : 2011-03-07
Age : 31
Location : KLIA, Sepang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 12:19 pm

watie wrote:
ok..i sem bersamaan 1 tahun jadi boleh kumpul duit gaji, takyah pinjam ptptn babe Basketball



Syukur sgt2......murahla......
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 12:35 pm

love USM I love you
Back to top Go down
View user profile
princessrose85



Posts : 69
Join date : 2011-03-07
Age : 31
Location : KLIA, Sepang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 12:38 pm

I love you I love you I love you I love you I love you I love you I love you I love you I love you I love you I love you
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 12:43 pm

tp prsoalannye kos pengurusan lebih tngi dr kos lain
Back to top Go down
View user profile
princessrose85



Posts : 69
Join date : 2011-03-07
Age : 31
Location : KLIA, Sepang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 12:58 pm

nol adiey wrote:
tp prsoalannye kos pengurusan lebih tngi dr kos lain


its ok.......RM1446/12 = RM120.50 jer....murah dh 2......huhuhuhhu
Back to top Go down
View user profile
nieza007



Posts : 21
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 1:09 pm

tersangat la murah cheers cheers cheers

Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 1:14 pm

afro
Back to top Go down
View user profile
watie



Posts : 33
Join date : 2011-02-17
Age : 37
Location : Seri Manjung, Perak

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 1:39 pm

nak lagi murah ? belajar sendirik lol!
Back to top Go down
View user profile
princessrose85



Posts : 69
Join date : 2011-03-07
Age : 31
Location : KLIA, Sepang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 2:51 pm

watie wrote:
nak lagi murah ? belajar sendirik lol!



tq watie 4 ur info......hati gumbira..... flower flower flower flower flower flower
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 3:48 pm

dlu masa2 mula sblum amik usm ade gak niat nk smbung kt oum..tp dh dtkdirkan sambung kt usm study
Back to top Go down
View user profile
watie



Posts : 33
Join date : 2011-02-17
Age : 37
Location : Seri Manjung, Perak

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 4:15 pm

kalau tak lagi letih carik duit yuran, sbb 1 tahun ada 3 sem ok Basketball
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 01, 2011 6:28 pm

owh yeker..bpe tahun sume pngajian kt oum tu
Back to top Go down
View user profile
kucet86



Posts : 31
Join date : 2011-03-05

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Sat Apr 02, 2011 1:18 am

allhamdulillah....................murahnyaaaaaaaaaaaaaa Shocked
Back to top Go down
View user profile
shylina



Posts : 6
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Bil Yuran   Mon Apr 04, 2011 4:15 pm

Salam,

Ada sesiapa yang dah bayar yuran tidak?
Back to top Go down
View user profile
shylina



Posts : 6
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Bil Yuran   Mon Apr 04, 2011 4:33 pm

Salam,

Hari ini kononnya nak membayar bil yuran, tdk lah penuh, bayaran minima shj...tapi bila smpi dekat kaunter staff dekat sna tanya kan no rujukan? No rujukan apa agaknya yg diminta....time tu hanya slip yuran yg didownload shj yg dibawa?ada sesiapa boleh bantu tidak....Smile
Back to top Go down
View user profile
princessrose85



Posts : 69
Join date : 2011-03-07
Age : 31
Location : KLIA, Sepang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Mon Apr 04, 2011 6:03 pm

shylina wrote:
Salam,

Hari ini kononnya nak membayar bil yuran, tdk lah penuh, bayaran minima shj...tapi bila smpi dekat kaunter staff dekat sna tanya kan no rujukan? No rujukan apa agaknya yg diminta....time tu hanya slip yuran yg didownload shj yg dibawa?ada sesiapa boleh bantu tidak....Smile



cepatnya bayar...huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Mon Apr 04, 2011 6:18 pm

smntara duit tgh ada la tu..kang klu dh terguna ssh plak hehe
Back to top Go down
View user profile
shylina



Posts : 6
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Bil Yuran   Tue Apr 05, 2011 9:27 am

nol adiey wrote:
smntara duit tgh ada la tu..kang klu dh terguna ssh plak hehe

Haha...mcm na blh tau nie...Smile betul lah ..tkt terguna nanti, alamat tak dpt lah smbung dkt PJJ USM nie....apa pun kalu ada info psl nie jgn lupa share yeh.... Laughing
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Tue Apr 05, 2011 12:51 pm

hehehe teka jer Wink
Back to top Go down
View user profile
ernahrosle



Posts : 14
Join date : 2010-11-19

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Thu Apr 07, 2011 3:47 am

shylina wrote:
Salam,

Hari ini kononnya nak membayar bil yuran, tdk lah penuh, bayaran minima shj...tapi bila smpi dekat kaunter staff dekat sna tanya kan no rujukan? No rujukan apa agaknya yg diminta....time tu hanya slip yuran yg didownload shj yg dibawa?ada sesiapa boleh bantu tidak....Smile

Kalau berdasarkan kepada Buku Panduan, berikut adalah tatacara pembayaran yuran:

4.3 Sebelum sebarang bayaran dibuat, sila pastikan segala butiran yang terkandung dalam BIL YURAN PENGAJIAN tersebut adalah tepat. Berikut disenaraikan kaedah pembayaran yang boleh digunakan dalam menjelaskan bayaran yuran.
--Pembayaran tunai di kaunter CIMB Bank Berhad di mana-mana cawangannya di Malaysia. Cetak 2 salinan slip pembayaran yang boleh diperolehi di http://www.usm.my/kemasukan dan serahkan ke kaunter bank semasa membuat bayaran. Sila dapatkan kembali 1 salinan slip pembayaran yang lengkap dicetak dengan maklumat pembayaran daripada bank untuk simpanan / bukti pembayaran.


Kenapa ya pihak bank menanyakan nombor rujukan sedangkan bil bayaran terdapat segala butiran yang berkaitan? scratch Saya pun ingin tahu jawapan kepada soalan shylina.
Back to top Go down
View user profile
shylina



Posts : 6
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Bil Yuran   Fri Apr 08, 2011 9:47 am

Salam,

Apapun akhirnya pembyran minima tu dpt jugak saya buat kelmarin.....inipun setelah 3 x berulang alik ke CIMB bank & tel ke USM kewangan utk dptkn kepastian...ini jawapan nya.....no rujukan adalah untuk pelajar lama yg dah ada no matriks/pelajar, bagi pelajar baru, just inform dgn pihak bank yg kita pelajar baru.......Smile

ernahrosle wrote:
shylina wrote:
Salam,

Hari ini kononnya nak membayar bil yuran, tdk lah penuh, bayaran minima shj...tapi bila smpi dekat kaunter staff dekat sna tanya kan no rujukan? No rujukan apa agaknya yg diminta....time tu hanya slip yuran yg didownload shj yg dibawa?ada sesiapa boleh bantu tidak....Smile

Kalau berdasarkan kepada Buku Panduan, berikut adalah tatacara pembayaran yuran:

4.3 Sebelum sebarang bayaran dibuat, sila pastikan segala butiran yang terkandung dalam BIL YURAN PENGAJIAN tersebut adalah tepat. Berikut disenaraikan kaedah pembayaran yang boleh digunakan dalam menjelaskan bayaran yuran.
--Pembayaran tunai di kaunter CIMB Bank Berhad di mana-mana cawangannya di Malaysia. Cetak 2 salinan slip pembayaran yang boleh diperolehi di http://www.usm.my/kemasukan dan serahkan ke kaunter bank semasa membuat bayaran. Sila dapatkan kembali 1 salinan slip pembayaran yang lengkap dicetak dengan maklumat pembayaran daripada bank untuk simpanan / bukti pembayaran.


Kenapa ya pihak bank menanyakan nombor rujukan sedangkan bil bayaran terdapat segala butiran yang berkaitan? scratch Saya pun ingin tahu jawapan kepada soalan shylina.
Twisted Evil Twisted Evil Laughing
Back to top Go down
View user profile
ernahrosle



Posts : 14
Join date : 2010-11-19

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Sun Apr 10, 2011 8:36 pm

Noted with thanks. Smile
Back to top Go down
View user profile
rizanmmea



Posts : 21
Join date : 2011-03-13

PostSubject: yuran   Fri Apr 15, 2011 11:29 pm

terkezut saya...ingatkn x leh byr dah....jd confirm la eh..yuran yg dibayar INI ADALAH YURAN UNTUK PEMBELAJARAN DALAM TEMPOH 1 TAHUN....CONFIRM EH...SBB DAH RAMAI DUK TANYA...AKU BGTAU X DAK YANG PERCAYA....
Back to top Go down
View user profile
greedz87



Posts : 100
Join date : 2010-06-20
Age : 29
Location : butterworth,penang

PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Fri Apr 22, 2011 2:47 am

rizanmmea wrote:
terkezut saya...ingatkn x leh byr dah....jd confirm la eh..yuran yg dibayar INI ADALAH YURAN UNTUK PEMBELAJARAN DALAM TEMPOH 1 TAHUN....CONFIRM EH...SBB DAH RAMAI DUK TANYA...AKU BGTAU X DAK YANG PERCAYA....

untuk pelajar baru...boleh print borang bayar duit yuran kat kampus online(log in)...buat 2 salinan dan ke bank cimb...org cimb tu takkan tanya aih u baru ke lama....diaorg buat keje diaorg je....ade tmpat2 yang kenakan charge 2 riggit utk byr yuran pjj usm ni....layan je....siap nantid usm akan update bape hutang kita dan tarikh akhir bayaran yuran ke-2 akan diterima melalui SMS dan portal.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: yuran pjj usm..   Today at 4:08 pm

Back to top Go down
 
yuran pjj usm..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Yuran-
Jump to: