Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
suraya.imiwpkl



Posts : 1
Join date : 2011-11-13

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Sun Nov 13, 2011 1:46 pm

helo ben..juz nk tnyer..titas 2 aper? 1 lagi,sy nk wat pjj tok kos sains kemanusiaan tapi saya xtaw pe subjek dlm kos 2?ru nk survey2 jer..tq
Back to top Go down
View user profile
Arisya



Posts : 2
Join date : 2011-11-26

PostSubject: Sambung study   Tue Nov 29, 2011 9:58 pm

Hai slm sejahtera mr Ben,
Saya nak tanya, utk makluman saya ada diploma dr Uitm kos DPA, saya berminat
Nak sambung diUSM ni ...Kalau saya Sambung kos pengurusan bole transfer kredit tak? Contoh mcm Micro n macro, business math, dan statistik semua subject ni sy dah ambil ms dip dulu camne yer...
Back to top Go down
View user profile
nol adiey



Posts : 141
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Nibong Tebal :: Parit Buntar

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Wed Nov 30, 2011 4:01 pm

Arisya wrote:
Hai slm sejahtera mr Ben,
Saya nak tanya, utk makluman saya ada diploma dr Uitm kos DPA, saya berminat
Nak sambung diUSM ni ...Kalau saya Sambung kos pengurusan bole transfer kredit tak? Contoh mcm Micro n macro, business math, dan statistik semua subject ni sy dah ambil ms dip dulu camne yer...

boleh xda masalah janji jam kredit kos yang nk transfer tu sesuai utk ditransfer
Back to top Go down
View user profile
ben



Posts : 70
Join date : 2010-09-01
Age : 30
Location : Melaka-Penang

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Wed Dec 14, 2011 4:47 pm

suraya.imiwpkl wrote:
helo ben..juz nk tnyer..titas 2 aper? 1 lagi,sy nk wat pjj tok kos sains kemanusiaan tapi saya xtaw pe subjek dlm kos 2?ru nk survey2 jer..tq

maaf..baru perasan.
senyap je forum ni...semua busy siapkan assignment gamaknya..hehe
titas tu tamadun islam dan tamadun asia tenggara.
kira subjek wajib lulus r
Back to top Go down
View user profile
ben



Posts : 70
Join date : 2010-09-01
Age : 30
Location : Melaka-Penang

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Wed Dec 14, 2011 4:48 pm

nol adiey wrote:
Arisya wrote:
Hai slm sejahtera mr Ben,
Saya nak tanya, utk makluman saya ada diploma dr Uitm kos DPA, saya berminat
Nak sambung diUSM ni ...Kalau saya Sambung kos pengurusan bole transfer kredit tak? Contoh mcm Micro n macro, business math, dan statistik semua subject ni sy dah ambil ms dip dulu camne yer...

boleh xda masalah janji jam kredit kos yang nk transfer tu sesuai utk ditransfer

betul le ape yg bro/sis kat atas ni cakap...
ala..pebarang transfer..grad same2 r baru syok.
Back to top Go down
View user profile
norri



Posts : 4
Join date : 2012-05-28

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Mon May 28, 2012 11:42 am

ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy

Saya ni mula dari 0, diploma dulu ambik kos lain, degree dpt kos ni lak.Boleh la sy minta tolong ni kan.'Tunjuk ajarku sifu'.hehe
Back to top Go down
View user profile
Mad Jan



Posts : 2
Join date : 2012-06-11

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Mon Jun 11, 2012 10:08 pm

slm semua...
sya pun sama cam norri gak, dip amik kos len & degree dapat kos Antropologi&Sosiologi. so nak tnya BEN la.. kos nie agak2nya lebih kepada apa ek? kajian tamadun manusia ke? saya X penah wat PJJ, agaknya susah ke wat PJJ nie? nak tau jaa...
Back to top Go down
View user profile
Johorean



Posts : 8
Join date : 2012-04-13

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Sat Jun 30, 2012 3:38 am

Mad Jan wrote:
slm semua...
sya pun sama cam norri gak, dip amik kos len & degree dapat kos Antropologi&Sosiologi. so nak tnya BEN la.. kos nie agak2nya lebih kepada apa ek? kajian tamadun manusia ke? saya X penah wat PJJ, agaknya susah ke wat PJJ nie? nak tau jaa...



Antropologi = budaya dan masyarakat
Sosiologi. = sosial dan masyarakat ( tingkah laku masyarakat)
Back to top Go down
View user profile
umar1905



Posts : 8
Join date : 2012-06-07
Age : 31
Location : Kuala Selangor

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Tue Jul 10, 2012 1:19 pm

Johorean wrote:
Mad Jan wrote:
slm semua...
sya pun sama cam norri gak, dip amik kos len & degree dapat kos Antropologi&Sosiologi. so nak tnya BEN la.. kos nie agak2nya lebih kepada apa ek? kajian tamadun manusia ke? saya X penah wat PJJ, agaknya susah ke wat PJJ nie? nak tau jaa...



Antropologi = budaya dan masyarakat
Sosiologi. = sosial dan masyarakat ( tingkah laku masyarakat)

salam semua..saya nak tanya..saya dapat tawaran pjj degree sains kemasyarakatan (antropologi/sosiologi).ada sapa2 yang boleh inform berapa subjek utk 1st sem ni..tq
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Tue Jul 10, 2012 2:20 pm

umar1905 wrote:
Johorean wrote:
Mad Jan wrote:
slm semua...
sya pun sama cam norri gak, dip amik kos len & degree dapat kos Antropologi&Sosiologi. so nak tnya BEN la.. kos nie agak2nya lebih kepada apa ek? kajian tamadun manusia ke? saya X penah wat PJJ, agaknya susah ke wat PJJ nie? nak tau jaa...



Antropologi = budaya dan masyarakat
Sosiologi. = sosial dan masyarakat ( tingkah laku masyarakat)

salam semua..saya nak tanya..saya dapat tawaran pjj degree sains kemasyarakatan (antropologi/sosiologi).ada sapa2 yang boleh inform berapa subjek utk 1st sem ni..tq


Lebih kurang 9 subjek
Pengantar sains politik
Pengantar ekonomi
Pengantar sosiologi antropologi
English jue 100
Tamadun islam asia tenggara
Kaedah penyelidikan
Hubungan etnik
Literasi komputer
Back to top Go down
View user profile
umar1905



Posts : 8
Join date : 2012-06-07
Age : 31
Location : Kuala Selangor

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Tue Jul 10, 2012 3:30 pm

tq bro..
satu sem 9 subjek...huhu..banyak jugak..
nak tanya jugak..1 sem tu bpe lama..
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Wed Jul 11, 2012 11:09 am

umar1905 wrote:
tq bro..
satu sem 9 subjek...huhu..banyak jugak..
nak tanya jugak..1 sem tu bpe lama..


Satu sem = satu tahun....25 jam kredit...4 tahun = 100 jam kredit baru dpt ijazah
Back to top Go down
View user profile
nurul_ckin



Posts : 1
Join date : 2012-07-18

PostSubject: TOLONG SAYA    Wed Jul 18, 2012 7:49 pm

ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy

saya nk tanye psl kursus nih ? dye belaja macm mane yer ? bile kite dh graduate nanty ape pekerjaan yg sesuai utk kita ? dan kursus nih ssh tk ? sbb dye belaja psl politik kan ? takot tk boleh bawak , saya dapat kos sains kemasyarakatan
Back to top Go down
View user profile
imran



Posts : 59
Join date : 2011-03-25
Age : 103
Location : johor bharu

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Wed Jul 18, 2012 8:00 pm

nurul_ckin wrote:
ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy

saya nk tanye psl kursus nih ? dye belaja macm mane yer ? bile kite dh graduate nanty ape pekerjaan yg sesuai utk kita ? dan kursus nih ssh tk ? sbb dye belaja psl politik kan ? takot tk boleh bawak , saya dapat kos sains kemasyarakatan


Belajar pasal masyarakat....belum belajar dah tak yakin...belajar pasal politik dunia...tindakan masyarakat sebab masyarakat merupakan makmal ujikaji kita...kerja boleh jadi pengawai penyelidik sosial, setiausaha politik,pegawai tadbir diplomatik mcm mcm lagi la...
Back to top Go down
View user profile
shukri.pjj12



Posts : 5
Join date : 2012-07-14
Age : 36
Location : perlis

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Thu Jul 19, 2012 1:12 pm

serri wrote:
ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy

Salam.....nak tanya nie...saya tak tau nak mula dr mana...saya ambik sk ( a&s)...sekarang dah ada kena wat tugasan...tapi tak tau nak rujuk mana...ada ka contoh2 yang bleh dirujuk? takat hr nie br dpt jka 101,juj 103,jkj 104, jkp 101....please ben help me...

kita taketeam boleh... harap dapat membantu..
Back to top Go down
View user profile
ben



Posts : 70
Join date : 2010-09-01
Age : 30
Location : Melaka-Penang

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Mon Jul 23, 2012 12:57 pm

shukri.pjj12 wrote:
serri wrote:
ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy

Salam.....nak tanya nie...saya tak tau nak mula dr mana...saya ambik sk ( a&s)...sekarang dah ada kena wat tugasan...tapi tak tau nak rujuk mana...ada ka contoh2 yang bleh dirujuk? takat hr nie br dpt jka 101,juj 103,jkj 104, jkp 101....please ben help me...

kita taketeam boleh... harap dapat membantu..


Dah ada tag team...mcm wrestling ler pulok
Back to top Go down
View user profile
nordyan



Posts : 17
Join date : 2012-12-09
Age : 30
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Mon Dec 10, 2012 11:48 am

Antara kesusasteraan ngan eknomi mna lg ssh kwn2? Sya Xde basic utk sbjk2 ni...

Back to top Go down
View user profile
lizaredzuan



Posts : 1
Join date : 2014-01-30

PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Thu Jan 30, 2014 5:36 pm

ben wrote:
Salam

Sebarang pertanyaan mengenai kursus universiti (Titas, Hubungan Etnik) dan kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) boleh diajukan kepada saya.
Inshaallah saya mampu membantu.


Very Happy


as salam, nak tnya boleh tak..kursus Sains Kemasyarakatan (Politik dan Antropologi&Sosiologi) berapa kredit hours semua.. tq
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan   Today at 4:09 pm

Back to top Go down
 
Kursus Universiti dan Kursus Sains Kemasyarakatan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Profesor Nasa dipecat krn membocorkan rahasia sains penting
» Para tokoh dunia KAGUM pada nabi Muhammad SAW
» Ilmuwan-Ilmuwan Islam
» truechristian: Sains, Produk Iblis yang Terkutuk
» Ajaib ! Isi Kitab Kejadian Masuk Pelajaran Sains di Sekolah Kristen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: Info PJJ@USM :: Kursus / Subjek-
Jump to: