Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
Selamat Datang ke Forum Pelajar-pelajar Pendidikan Jarak Jauh
Universiti Sains Malaysia.

Sila daftar untuk memanfaatkan forum ini sepenuhnya. Proses pendaftaran
sangat mudah & cepat:
1.masukkan username
2.masukkan email
3.masukkan password...siap! ( 1 minit je )

==== Minta Bantuan Semua Untuk HEBAHKAN Kepada Rakan-rakan PJJ USM Lain ===

Selamat berforum.
" http://pjjusm.forumotion.com/ "


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Salam, Nak Tanya ni....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sedialrasdi



Posts : 6
Join date : 2012-12-01
Age : 30
Location : Skrg keje kt Shah Alam

PostSubject: Salam, Nak Tanya ni....   Sat Dec 01, 2012 2:37 am

Salam, kawan2 semua, sy nak tanya u'all ni...

Cmni, sy ni Juruteknik komputer kt sekolah.. Sy ada jugak le belajar serba sedikit tentang pengurusan kt sekolah termasuklah hal2 kewangan dan perkhidmatan... tambah pengetahuan n cari pengalamn... So, sy ingat nak apply Ijazah Sarjana Muda Pengurusan (Organisasi) thn depan.. Boleh ke erk??? Bg pendpt korang ok tak??? Nanti kalo dah habis study nanti, senang ke sy nk dapat kerja dlm bidang pengurusan ni erk???

Tolong bg pendapat korang erk... Smile
Back to top Go down
View user profile
Jia Chayo'



Posts : 8
Join date : 2012-10-29
Age : 31
Location : bayan lepas, penang

PostSubject: Re: Salam, Nak Tanya ni....   Sun Dec 02, 2012 7:15 am

Salam,
mmm..bagus!ada smgt lg nk ftre study.
ok, actually cmni. bidang teknikal @ engineering dgn pengurusan adlh 2 bdg yg bbeza.
awk still blh mohon utk kmsukn thn dpn, mane tau rezeki awk blh dpt.
Dari segi pglman kerja @ pkerjaan slps tamat study t, agak terhad la cket. tp still blh diambil kira pglibatan awk dlm pgurusan kerja yg skrg.
Nasihat saya, jika awk dpt smbg bljr bdg pgurusan nt awak kena lebihkan & tambah juga la pengalaman kje ttg hal2 pntdbiran.
atau myb awak blh join psatuan @ apa2 pglibatan di luar tmpt kje yg mlibatkan pengurusan organisasi. nt jgn lupe masuk kn semua 2 dlm resume utk temuduga keje @ kenaikan pangkat. walaupun keje amal @ part time yg x de gaji..penting 2!
skurang2nya majikan tahu awk seorg yng ade usaha utk cari pngalamn keje dlm ijazah yg awak amik. bkn skadar ijazah semata2 tapi tak hands-on buat keje.
Harap penerangan ni dpt mbantu. GOOD LUCK! Smile
Back to top Go down
View user profile
noor8188



Posts : 1
Join date : 2012-12-03

PostSubject: Re: Salam, Nak Tanya ni....   Mon Dec 03, 2012 1:42 pm

bile eh keluar untuk apply intake 2013? Question Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
Jia Chayo'



Posts : 8
Join date : 2012-10-29
Age : 31
Location : bayan lepas, penang

PostSubject: Re: Salam, Nak Tanya ni....   Mon Dec 03, 2012 4:06 pm

dahnak kuar dah..standbyyy
Rolling Eyes

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan ke Program Ijazah Sarjana Muda, Pengajian Jarak Jauh bagi Sidang Akademik 2013/2014 akan dibuka mulai 5 Disember 2012 hingga 28 Februari 2013.

Anda boleh layarinya di https://pohon.usm.my/ppjj/

Hebahan / iklan permohonan akan dibuat pada 2 Disember 2012 (Ahad) di akhbar-akhbar seperti berikut :

Mingguan Malaysia
Berita Minggu
Harian Metro
Sarawak Tribune
Borneo Post Sabah & Sarawak
The Star
Pembelian nombor pin sebanyak RM60.00 boleh diperolehi dari Bank Simpanan Nasional (BSN) sahaja.

Sekian.
Back to top Go down
View user profile
sedialrasdi



Posts : 6
Join date : 2012-12-01
Age : 30
Location : Skrg keje kt Shah Alam

PostSubject: Re: Salam, Nak Tanya ni....   Tue Dec 04, 2012 6:37 pm

Jia Chayo' wrote:
Salam,
mmm..bagus!ada smgt lg nk ftre study.
ok, actually cmni. bidang teknikal @ engineering dgn pengurusan adlh 2 bdg yg bbeza.
awk still blh mohon utk kmsukn thn dpn, mane tau rezeki awk blh dpt.
Dari segi pglman kerja @ pkerjaan slps tamat study t, agak terhad la cket. tp still blh diambil kira pglibatan awk dlm pgurusan kerja yg skrg.
Nasihat saya, jika awk dpt smbg bljr bdg pgurusan nt awak kena lebihkan & tambah juga la pengalaman kje ttg hal2 pntdbiran.
atau myb awak blh join psatuan @ apa2 pglibatan di luar tmpt kje yg mlibatkan pengurusan organisasi. nt jgn lupe masuk kn semua 2 dlm resume utk temuduga keje @ kenaikan pangkat. walaupun keje amal @ part time yg x de gaji..penting 2!
skurang2nya majikan tahu awk seorg yng ade usaha utk cari pngalamn keje dlm ijazah yg awak amik. bkn skadar ijazah semata2 tapi tak hands-on buat keje.
Harap penerangan ni dpt mbantu. GOOD LUCK! Smile

Oic... Cmtu erk... ok2 info yang terbaekk... Boleh dipraktikkan..
Terima kasih byk2 atas nasihat n pandangan awk... Smile

Sy dah bersedia untuk mohon n belajar PJJ ni... !!! Smg Allah mempermudahkan segala urusan permohonan ni.. Amin.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam, Nak Tanya ni....   Today at 6:08 pm

Back to top Go down
 
Salam, Nak Tanya ni....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Abdul Salam al-Maliki: distribution of the ration card Altamonah worn per basket will begin during the next two months
» Abdul Salam Al-Maliki: the Government will take urgent steps to strengthen the Iraqi dinar
» Arabic fonts and Calligraphy
» Cool Tidbits
» 20th May 2012- Newark - California : Fundraising event Masjid Darussalam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh USM :: PJJ USM :: Mengenai Forum PJJ@USM-
Jump to: